Munkavizsgára egyik sem igazán jó választás,de ha dönteni kell,a spániel talán inkább esélyes...A beagle-vadászkutya lévén-igen önfejű,akaratos,de igazság szerint egyikük sem sztár az ilyeneken.De jó neveléssel mondjuk cockerből lehet éppen valami,azokat még inkább látni egyes kutyás sportokban...
2010. szept. 2. 15:30
3/13 anonim válasza:
Hát én inkább a spánielt választanám. Még hogy a spániel a makacs.... Nekünk 14 évet élt a spánielünk, mindig is okos volt, magától megtanulta hamar a leülést, stb... Én inkább a beaglet mondanám makacsnak.
2010. szept. 2. 15:30
4/13 anonim válasza:
A spániel jobb vadászkutya, legalábbis, az apportképességük sokkal jobb, a beagle kopó és kotorékeb. Inkább felhajtja a vadat és/vagy kiássa a rókalyukat. De ha monduk lelövöd, és azt akarod, hogy a legnagyobb dzsindzsából, vagy mocsárból/vízből/nádasból is kihozza inkább a spanci. Mellesleg nekem is van és szép eredményeket értünk el már. :) Ráadásul Begaleből már sok van a spániel karakteresebb, különlegesebb, és szép szőre is van.
2010. szept. 2. 15:31
5/13 anonim válasza:
Mindkettő makacs ált. és mind2 vadászkutya. A spánielnek a szőrével van gond, kozmetikushoz kell hordani amíg a beaglet nem. Én a spánielt választanám, mert kicsit rugalmasabb fajtájú
2010. szept. 2. 15:33
6/13 anonim válasza:
Hát, szerintem beagle.
Mert nagyon okos, intelligens kutya.
Egy kis jutalomfalattal könnyen tanítható. :)
Nekem is beagle-m van. :)
2010. szept. 2. 15:34
7/13 anonim válasza:
egyértelműen spániel:)
2010. szept. 2. 15:35
8/13 anonim válasza:
Spániel. Rosszul tudom hogy van munkavizsga vadászkutyáknak? Azon meg mér ne lehente sztár egy vadászkutya aki spániel? Gondolom a kérdező nem pl a terelő kutyák munkavizsgájára akar menni...
A spániel szép, okos kutya, jól megállja a helyét szerintem az engedelmes, agilitys, stb dolgokban. Csak jó helyről kell venni. A beagle makacs, és mindenkinek olyan van, túl divatos.
2010. szept. 2. 15:38
9/13 anonim válasza:
Nekünk mindkettő van, és a spániel sokkal kezelhetőbb, szófogadóbb. A beagle is okos, csak makacs is :-)
A spániel szőrével meg nincs sok gond, tavasszal és ősszel szoktuk csak vinni kozmetikushoz.
2010. szept. 2. 15:43
10/13 anonim válasza:
munkavizsgára nem jó a beagle??? :O ekkora marhaságot már régen hallottam. Az egyik legjobb vadászkutya :D
Makacs, nagyon okos, nagyon jó a kombinálóképessége. falkában dolgozik ->agresszió mentes, de azt is tudni kell, hogy a falkában való vadászatot már betiltották. De remek agility-ben is pl. Nekem biglim van, régen gondolkodtam a spánielben is, de nagyon tönkre van téve Magyarországon a fajta. :( Kissé túltenyésztették és sok az ideggyenge, instabil kutya. Én ha spanit vennék, inkább külföldön vennék egy jó tenyésztőtől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!