Visítva ugató kutya ellen van bármilyen megoldás? :)
Igazából szinte biztos vagyok a válaszban: nincs.Ugye?
Arra gondolok, hogyha a kutyám talál valamit a kertben pl. sün, rágcsáló, macska bármit, azt visítva ugatja de tényleg úgy mintha ütné-verné valaki a kutyát olyan hangon, az egész utca tőle zeng.
Néha még a szomszédok is kijönnek.
Ha meg sakkban tart pl. egy sünt akkor aztán....
Persze én meg infarktust kapok, és rohanok ki, hogy mi történt, és nyilván semmi komoly baj nincs.
Eddig egyszer volt hogy egy rózsabokor tüskés ága beleakadt a combjánál a bőrbe, és akkor is ugyan így visított, nem tudott tőle szabadulni, de ezen kívül mindig indokolatlan volt, és az a baj hogy nincs különbség a hangjában a baj és a "szórakozás"-ból történő visítás között.
Természetesen ilyenkor megszüntetem az ezt kiváltó kisállat "szenvedését" azaz elviszem a sünt, és kirakom.
Amikor a kutyám hozzám került, 1 éves volt. Minden új volt neki és rengeteget ugatott. A szomszédokat, mindent/mindenkit, ami/aki a kerítés előtt elment. Alapvetően nem az volt a problémám, hogy ugat (hiszen kutya, mit csináljon, nyávogjon? 😅), hanem az, hogy "úgy felejtette magát" ugató üzemmódban. 😀 Hosszú-hosszú percekre. Már rég bement a szomszéd, már rég elcsendesedett a kerítés előtt minden, ő még mindig csak ugatott és ugatott.
Így az első parancsszó, amit megtanítottam neki ez volt: CSÖND, nagyon határozott hangon. Persze nem elsőre értette meg a jelentését, de egy idő után csak megértette. Aztán addig-addig, míg mostanra már magától is "tűrhető" időn belül abbahgyja az ugatást, már szinte alig kell rászólni.
Esetleg próbáld meg, hátha te is sikerrel járnál ezzel. Akár lehet a CSÖND parancs, vagy esetleg a HAGYD is.
Nyakon verni, megfegyelmezni.
Még mindig jobb megoldás, mintha megunná valamelyik szomszéd és bedobna egy kis mérget neki hogy örökre bekussoljon
Kérdező 7-es vagyok. A 8-as választ nem én írtam. Csak jó lenne a faját is tudni milyen. Tippem hogy beagle vagy beagle keverék, vagy valamilyen kotorék eb, ezek a fajták így lettek tenyésztve, jelzés és kotorékból hajtáskor így ugatnak, de inkább vonítanak.
Volt egy ilyen Ceasar sorozatában segített egy gazdinak, mivel a beagle-re jellemző, hogy mindig mindent vonítva jelez, mivel fajta jelleg.
Először azt kéne tudni milyen fajta.
Ha ennyire nem birsz vele, akkor a kutyad erdekeben tessek ejszakara beengedni a hazba.
Eleg, ha csak egy szomszed megunja es akkor annak csunya vege lesz.
En ugyan nem vagyok mergezes parti, soha nem csinalnam, de amikor mar honapok ota visitva orjong a szomszed kutya ejszaka tobbszor, az azert engem is megviselne, bar az en elso korom a jegyzonel kezdodne, ha mar beszeltem a szomszeddal es szarik ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!