Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Testbeszéd. Mit jelent ez a...

Testbeszéd. Mit jelent ez a beállás?

Figyelt kérdés

Ma találkozunk egy kóbor kutyával, odamentek az én kutyáim, az idegen kutya pedig megállt egy helyben, a farkát kunkorította, úgy hogy már a hátát simogatta, és aprókat, gyorsan csóvált vele. A fejét pedig felszegezte, és mereven tartotta.

Ez valami beállás, hogy ha a kutyáim támadtak volna, ő is támadásra kész?

2010. szept. 2. 08:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

" Kb 40-45 kg-os nagy kutya (valami boxer féleség, de ez nem biztos) egy 13 éves kislánnyal sétál..."

Hihi,ez jó:D Ha megindult volna az a kutya,a kislány a póráz végén úgy lengedezett volna ,mint egy zászló:D

2010. szept. 2. 11:27
 12/17 anonim ***** válasza:
A legfontosabb az hogy ne pánikolj be! Tartanod kell a határozott, magabiztos és erős falkavezéri poziciódat, hisz a másik kutya is érzi hogy ha kell te megvéded a falkád, így nem biztos hogy támadni mer. Ha mégis összemennek, akkor egy flakon kavicsokkal és ezt elkezded rázni hangosan, vagy vizet közéjük! Ha ez sem válik be akkor viszont meg kell próbálnod a kezeddel szétszedni őket.
2010. szept. 2. 11:33
 13/17 anonim ***** válasza:
Vicces mi?:) Most így nekem is, de akkor.... Istenem, és volt annyi lélekjelenlétem, hogy rászóltam a gyerekre, hogy na most menj haza. Gondolhatod mi lett volna ott.. Érdekes akkor nem voltam olyan ideges mint utána. MEntünk tovább a megszokott helyünkre, és amikor elnegedtema kutyámat, akkor kezdtem remegni. Embereknek ennyi eszük van...
2010. szept. 2. 11:34
 14/17 A kérdező kommentje:

Szóval valami hangos dologgal el kell kezdenem kolompolni?

És ha még jobban felidegesedik tőle? Először meglepődik, majd felbátorodik.

Egyébként én egy nagy paragép vagyok, ha messziről meglátok egy kóbor kutyát, úgy ver a szívem (és én is elkezdek remegni :) )

De most meglepődtem magamon, mert egyáltalán nem féltem.

Felkészültem a legrosszabbra, hogy már közéjük kell vetődnöm. (elég pesszimista vagyok? :) )

Nem egy olyan kutyával találkoztunk már, (általában idősebbekkel) akiknek nem tetszett a kutyám, hogy ott ugra-bugrál előtte, és utána kapott.

Hát ez egy nagy dilemma. Van egyáltalán biztos megoldás?

Biztos nincs, mi?!

Azóta kész ideg vagyok. Csak azért is, mert a kutyám, utána ment, mert ő minden áron játszani akart vele (8 hónapos), és alig tudtam összeszedni őt.

Aztán hazajöttünk, és elpityeregtem magam.

Annyit foglalkozok vele, és nem érzem hogy kötődne hozzám. A másik (kicsi) kutyám szó nélkül odajött hozzám, pedig ő nem is engem tekint falkavezérnek, hanem a páromat. Aki meg azt mondta, hogy egyszerűen el kellett volna indulnom hazafelé, és várni hogy utánam jöjjön a boxer. Tudom, hogy ezt kellett volna valóban tennem, de féltettem, és nem tudtam megtenni.

Bocsi, ez most így kijött belőlem :)

2010. szept. 2. 11:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A farokcsóvállás nem mindig a "játékra kész"-t jelenti, hanem sokszor az idegesség jele ha gyorsan aprókat csóvál, ha mereven áll, akkor jelentheti hogy figyelmezteti a másikat.
2010. szept. 2. 11:51
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezt én is hallottam már. Ha peckes a kutya az semmi estere sem jó jel.

Tök mindegy mit csinál. Felismerni a játékos kedves kutyát.

Nekem a kiképzőm azt mondta, hogy ha nagyon nincs más megoldás, akkor hagyni kell őket bunyózni... Hát valahogy nem osztoma véleményét. Ő egy nagydarab férfi, én pedig nő...És nem nagy... Szerintem általánosan jó megoldás nincs.

Egyszer hallottam olyat is, hogy ha ivartalanítva van a kutya (kan) akkor mivel őt nem tekintik ellenfélnek, így meg sem támadják... Igazságtartalaom nem tudom mennyi...

Mindenesetre ha visszajön a kutyád, és rád figyel, akkor azzal sok minden megelőzhető... Ivartalanítással elvileg megadóbb, vagy elkerülő lesz a kutya.

Valaki okosabb (doki, vagy kiképző) cáfolja ezt, vagy igaz?:)

2010. szept. 2. 12:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Csak saját tapasztalatommal tudom cáfolni: az ivartalan kanom jelleme semmit nem változott, kicsivel sem megadóbb, ellenben az ivaros kanok mindig zaklatják az ösztrogén szag miatt, és ha lehet sokkal feszültebb, sokkal inkább résen van és készenlétben, hogy bevédje a seggét. Ráadásul van, hogy szukák is neki mennek, ami miatt már ő sem adja meg eléggé a tiszteletet a szukáknak. Sokkal durvább nevelési gondokkal küzdök, mint előtte. Én nagyon megbántam az ivartalanítást köztünk szólva. (Tudom, hogy segget csinálok a számból, mikor ivartalanításos kérdéseknél meg támogatom)

Amúgy nálunk is azt mondják a kiképzők, hogy biztos megoldás nincs. Ismerek olyan kiképzőt, aki ilyen esetben maga mögé ülteti a kutyáit, kihúzza magát, meredten a szemébe néz és fújtatni, morogni kezd, a kezét szét tartja és a légzésével együtt mozgatja (így bordát szimulálva) magát nagyobbnak mutatva, és elkezd szembe menni a kutyával. Be szokott neki jönni, csak mondjuk neki meg van az a biztonsága, hogy két óriástestű kutya áll mögötte, és ha a másik kutya kitámad, akkor a két óriás azonnal bevédi a főnököt. De azt mondja be szokott jönni. NA amikor ezt elmesélte, arra mondta a másik kiképző, hogy ez élteveszély, ilyet soha ne csináljon, és egyszerűen ki kell térni mellőle. Nem felvenni a szemkontaktust, hanem egyszerűen elkerülni.

2010. szept. 2. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!