Legfeljebb mennyi idősen vállalnál még be kölyök kutyát?
Figyelt kérdés
2021. okt. 12. 17:05
11/15 A kérdező kommentje:
Semmire nincs garancia, de talán mindenkinek van erről egy elképzelése. Nekem vannak nimfapapagájaim is, akik akár 30 évig is élhetnek, bevállaltam, mert úgy gondoltam, vagyok olyan állapotban, hogy élek még addig, míg ők. Van egy kutyám, aki nem fog annyi ideig élni, ő már felnőtt volt, mikor hozzám került, és garantáltan rövidebb a várható élettartama, mint a nimfáknak. Gondolkodtam rajta, hogy esetleg utána kölyökkortól is nevelnék egy kutyát, de még nem tudom, hogy tényleg mi lesz akkor, mikor eljön ennek a döntésnek az ideje.
2021. okt. 12. 18:51
12/15 anonim válasza:
Szeretnék hinni benne, hogy 70 felett már nem vállalok majd új kutyát, de 24 évesen ezt nyílván még könnyen mondja az ember.
Szerintem teljesen jó alternatíva, ha 60 éves korom felett már csak cuki, fehér, jól szocializált, pamacsaim lesznek, tenyésztőtől. Menhelyeken azt látom, és ott dolgozó ismerősök is mondják, hogy ha bekerül egy ilyen, lehet akármennyi idős, egy-két héten belül szuper családja lesz.
13/15 anonim válasza:
Nekem is az 50 ugrott be. Nem vagyok optimista, nem hiszem, hogy 70 évnél tovább élnék. Most 43 vagyok, de a szívem az öregek felé húz most. Az elmúlt években elmentek az öreg társaim és annyira hiányzik az ősz pofijuk. Két dolog tart vissza: kicsi a lànyom, mellé ideálisabb lenne egy kölyök, akit én szocializálok. Ezen kívül nem érzek erőt újra állandóan állatorvoshoz mászkálni, hazarohangálni a hidegben, hogy becsukjam vagy kiengedjem...és még egy búcsú se hiányzik most. Kölyök kéne minden szempontból most még, de nem merem, válás szélén àllok, nem tudok kötődni, az öregek hiányoznak és túl hosszú 15-20 év, hogy egy kutya úgy legyen velem, hogy kimarad az az elementáris kötődés, amitől olyan szép az ember-kutya kapcsolat. Soha nem hittem volna, hogy egyszer így fogok érezni. Gyerekkorom óta kutyás vagyok. Most először érzem azt, hogy soha-soha nem fogok tudni úgy szeretni, ahogy az öregeket szerettem. Sokszor velük álmodok és fiatalok álmomban és nagyon boldogok és elviselhetetlenül fáj, hogy álmomban is tudom, hogy már nincsenek.
14/15 anonim válasza:
Max 55-60 éves koromig. Utána is szeretnék kutyát ha az egészségi állapotom megengedi, de akkor már csak tizenévest fogadnék örökbe.
15/15 anonim válasza:
Anyám 55, apám 59 éves, most van egy kölyök német juhászuk (nem az első, tudnak vele bánni, foglalkoznak vele). Az elkövetkezendő 20-30 évben nem terveznek meghalni, de ha neadjisten mégis gond lenne, fel sem merülne, hogy bevágjuk a kutyát a zaciba, mi a férjemmel biztosan befogadnánk, de szerintem akár a tesómék is. Szóval ez szerintem a családi háttértől is függ, ha van, aki biztosan átveszi a kutya nevelését, akkor annyira fiatalon nem kell lemondani a kutyázásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!