Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lány kutya ivartalanítása?

Lány kutya ivartalanítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tervezzük kutyánk ivartalanítását, 17 hónapos, a héten lesz vége a második tüzelésének. Azért döntöttünk emellett, mert mindig stresszes nekünk ez az időszak - túlzott figyelmet kap a fiúktól, 150%-os figyelmet igényel emiatt játék alatt, hisz nem akarjuk, hogy baj történjen.

Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Decemberben szeretnénk megejteni az operációt, amikor már eltelt több hétnyi nyugalmi időszak.

Változik ilyenkor a kutya természete? Írjatok bármit amit hasznos információnak gondoltok.

2021. okt. 12. 09:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
38%
A súlyával azóta nagyon küzdünk... Diétás tápot kap csak, nem kaphat nasit, csak kalória szegényet. Így is folyamatosan több kg felesleg van rajta, ami ráment az egyik térd ízületére, így folyamatosan kapja a vitaminokat és egyéb kiegészítőket (a diétás minőségi dolgok alapból drágábbak, a kiegészítők [ilyen olyan por, csepp], amik tényleg jók is, horror áron vannak). Persze ez csak egy dolog, megteremtem neki, de rettentően sajnálom, ha tudom előre, nem ivartalaníttatom, nem lett volna muszáj, csak annyira nyomatták nekem, hogy felelőtlen állatkínzó és szaporító (nem volt kölyke sosem, nem is akartam volna amúgy sem) vagyok, ha nem teszem.
2021. okt. 12. 13:59
 12/13 anonim ***** válasza:
15%

11!

És hány kutya megy tönkre így...

Mondjuk ennél súlyosabb betegségeket is okozhat az ivartalanítás.

Kár, hogy nincsenek köztudatban.

2021. okt. 13. 04:46
 13/13 anonim ***** válasza:
80%

Idős, örökbefogadott, nem ivartalanított kutyámat az emlődaganat vitte el, tüdő áttéttel. Fiatal korban történő ivartalanítással ez elkerülhető lett volna és nagy valószínűséggel még most is élhetne.

Ehhez képest a súlyára való odafigyelés nagyon kicsi árnak tűnik.

2021. okt. 13. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!