Josera vagy Markus-Mühle táp a jobb?
Nem márkában, hanem adott termék(összetétel)ben kell gondolkodni. Volt olyan kutyám, aminek tökéletes volt az alap Josera, másoknál 1 hét után váltani kellett magasabb kategóriára.
Összességében nagy átlagban a MM jobb, de ebből nem érdemes hatalmas következtetéseket levonni. Termékenként kell nézni az összetevőket és az esetleges allergének jelenlétét.
A Josera elég nagy skálát fed be minőségileg és a Markus-Mühlének is van különbség a tápcsaládjai között.
Szerintem a Markus-Mühle jobb, de annyiért inkább már Purizont veszek, van akciós a zoopluson 1200 ft/kg és 80% hús 20% gyógynövény, zöldség, gyümölcs és nincs benne gabona.
Josera High Energyvel és MM naturnah-val etettem már, jó volt igazából, de mint írtam van sokkal jobb ár-érték arányú kaja is, így váltottam.
Az adott egyedtől függ. Mondhatom én hogy a M-M jóbb, ha a kutyád nem jól hasznosítja. Vagy fordítva.
Ki kell próbálni, ha nem működik vele jól a kutya, váltani kell.
A Markus hidegen sajtolt táp.Messze jobb mint a Josera,hiszen ez egy szuperpréium táp.
Viszont! Az én kutyám nem ette,maradtunk a real nature tápjainál.
Ez nem jelenti,hogy a tiéd sem fogja,az enyém alapvetően is válogatós.
De állagra (félnedves),összetételre nagyon jó.
Taptol ugy hizott a kutyam mint egy diszno :) Pedig kevesebbet kapott mint a tablazat szerint adnom kellett volna ... akkora lett a kutya mint egy holegballon!!! :))) Nehez volt lefogyasztani.
Azota fozok neki: sutotok, cekla, batata, zoldborso - es persze egy keves husi is. A zoldsegeket csak megtisztitom es felkockazom ... megy is egybol a tepsi aljara. Husit picit megfuszerezem (picit!) es lefedem vele a zoldsegeket. Foliaval lezarom es igy sutom egy orat, utana leveszem a foliat es piritok meg rajta egy orat.
Alig kell vele foglalkozni es baromi jot tett a kutyanak ... vegre ugy nez ki, ahogy kell - jol erzi magat a boreben ... nekem ennyit meger! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!