Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki ragaszkodik a póráz...

Aki ragaszkodik a póráz nélküli sétához olyan helyen, ahol szabálytalan, miért engedi oda pórázas kutyához a póráz nélküli kutyáját?

Figyelt kérdés
2021. okt. 8. 10:43
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
25%
a kutyát bármiylen inger megzavarhatja pl a vérszag vagy egy élősködő stb. barátságos, amíg minden rendben van .
2021. okt. 8. 11:53
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Nem engedi oda csak rosszul van nevelve. Ha minden képp póráz nélkül szeretne sétáltatni nevelje meg.
2021. okt. 8. 12:02
 13/21 anonim ***** válasza:
6%

Az a kutya amelyik odaszalad a porazon setalo fajtarsahoz ... altalaban nem ker kulon engedelyt, hanem tok termeszetes modon odamegy megszagolni a masik segget. A kutyak mar csak ilyenek ... igy haverkodnak.

Miert engedi el a gazdi a kutyajat? Mert az a szerencsetlen kutya szabadnak szuletett es szeretne szabadon szaladgalni ... ugyhogy egy parkban es erdoben miert ne lehetne elengedni?

Ja, ertem a szabaly!? :)))

Amugy mi is tortenik attol, hogy odaszalad egy kutya ismerkedni? Szerintem semmi!

Birom az ilyen beszologatokat es elegedeteleneket ... es roppantul szoktam rajtuk rohogni amikor par meter mulva megjelenik az osvenyen egy vaddiszno - szoktam is kiabalni, hogy valaki fogja mar meg azt a disznot!!! :)))))))

2021. okt. 8. 12:02
 14/21 anonim ***** válasza:
11%

Lakott teruleten ahol autoforgalom van > felelotlenseg elengedni ... de zold teruleten ahol leginkabb csak sportolok, kutyasok es kirandulok vannak > ott mindenki elengedi a kutyajat - sot, ezert megy oda, hogy elengedhesse.

Rendszeresen talalkozom Kovács Zoltán allamtitkarral kutyazas kozben ... neki ivaros kutyai vannak, az enyem utalja az ivaros kutyakat ... o szabadon setaltatja a kutyait, en porazon tartom mert minden ivarost megolne ... az o kutyai oda akartak jonni, az enyem jelezte, hogy nem jo otlet ... mi ketten megbeszeltuk, hogy figyeljunk egymasra ... azota szep rendesen elsetalunk egymas mellett. Nem szoltam ra, hogy fogja meg a kutyait - en fogom szorosabbra az enyemet! Es mindenki elhet bekeben :)))

2021. okt. 8. 12:15
 15/21 anonim ***** válasza:
11%
Manapsag mar sakal, farkas es medve is van a magyar erdokben ... vaddiszno, borz es roka eddig is volt. Fel kell am keszulni az ilyen talalkozasokra is - hiaba van porazon a kutyad! :D
2021. okt. 8. 12:18
 16/21 A kérdező kommentje:

A ma reggeli eset olyan helyen történt, ahol van autóforgalom is a közelben, lakótelep, több parkoló és forgalmas út van a parkhoz közel, és nincs póráz nélküli kutyafuttatásra kijelölve a terület.

Mi baj történhet, ha odaszalad? Nézd, ismerek kutyázó bull típust, pórázon sétáltatják, és nagyon határozottan fogja a gazdája, simán lehet, hogy harcoltatásból mentett. Az ő gazdája figyel, de mit tudna tenni egy hozzájuk odaszaladó kisebb kutyával, akire cseszik a gazdája, ha az tálcán kínálja fel magát az övének? Az enyém volt, hogy elkapott valami légúti fertőzést, csak pisi-kaki miatt vittem ki, sárga szalagot felkötöttem, de több gazdira így is rá kellett szólni, hogy ne engedjék oda, mert az enyémtől elkaphatják a fertőzést. Olyan is volt, hogy az enyémnek lábsérülése volt, ezt is leszarták. Mi baj lehet belőle? Mégis...

2021. okt. 8. 12:22
 17/21 A kérdező kommentje:

"a magyar erdokben"

Nem erdőről van szó.

2021. okt. 8. 12:23
 18/21 anonim ***** válasza:
97%

Jó kérdés. Tegnap este nekirontott egy szabadon sétáló közepes testű keverék az én pórázon, láb mellett sétáló kutyámnak. Nem volt baj amíg csak morgott meg ugatott és kapkodott, az enyém nem reagál ilyenekre.

Próbáltam elzavarni, miközben a gazda óbégatott az utca végéről (persze a kutya rá sem bagózott), majd jött a szokásos "nem bánt!" szöveg.

A kutya nem tudta magáról, hogy ő nem bánt, ezért megharapta az enyém lábát, aki reflexből odacsapott a másiknak. Elég erős fogása van, szóval volt visítás meg vinnyogás (utóbbi a gazdi részéről) én meg széttártam a karom, hogy ez van, meg kell kötni ha neveletlen.

Nyilván az én nagytestűm volt a vadállat meg a hibás, de mondtam neki, hogy kösse meg a kutyáját ha nem tetszik és ne fenyegetőzzön, mert nyakon is b.szom.

Ha még elnézést kért volna mert ő volt a hülye, akkor azt mondom oké, felejtsük el. De még neki állt feljebb...

2021. okt. 8. 12:30
 19/21 anonim ***** válasza:
75%
Mert aki egy módon telibes.zar mindenki mást és a szabályokat, azazpóráz nélkül sétáltat ott ahol tilos elengedni, az más szempontból is les.zar másokat, és nem neveli meg a kutyáját.
2021. okt. 8. 13:57
 20/21 Maya Bunnyheart ***** válasza:
96%

Azért mert felelőtlen, és még nem lett baja a kutyájának.

Én is el szoktam engedni a kutyámat a futtatón kívül is, de kizárólag olyan helyen ahol nincs rajtunk kívül senki, ha jön valaki akár kutyával akár anélkül akkor behívom és pórázra teszem.

Tegnap séta közben sikerült találkoznom felelőtlen gazdával. Az én közepes testű kutyám pórázon láb mellett sétál, és egyszercsak szalad felénk egy elengedett westie ugatva és támadó szándékkal, kénytelen voltam én megállítani a kutyát ugyanis a gazdájára nem hallgatott. Ennek a kutyának most az volt a szerencséje hogy az én kutyám nem agresszív, de nem minden kutya ilyen.

(sajnos már többször találkoztunk velük, csak akkor pórázon volt legalább).

Ez most egy kiemelt történet a sok ilyen közül, de szinte naponta találkozom ehhez hasonló helyzetekkel.

2021. okt. 8. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!