Bosch kutyatáp vélemény?
Sziasztok!
Idős, mindenre allergiás kutyának keresek másfajta tápot. Eddig a Brit tápot váltogattam a Taste of the wild-del. A Brit táptól baromira elkezdett hízni (akkor is ha csökkentettem az adagját).
A napi 2-3 óra séta megvan, plusz a hétvégi túrák is, de valamiért mégis elkezdett tőle olyan lenni, mint egy bojler. Ráadásul szerencsére az ízületeinek semmi baja, nem akarom most tönkretenni azzal, hogy elhízik.
A TOTW-től meg most valamiért elkezdte magát rágni, pedig ugyanúgy a szárnyasmenteset veszem.
Nézegettem a tartósítószer-és ízfokozómentes tápokat, de nem tudok dönteni.
Amit az állatorvos ajánlott hipoallergének, azoktól mind véresre rágta magát, nem is kísérletezem velük. Évek alatt találtam meg ezeket is amik végre beváltak és most olyan, mintha ezek sem lennének már annyira jók.
A Bosch tápokat nézegettem, de nagyon nem tudom eldönteni, hogy egy mindenre allergiás, 10 éves hatalmas mozgásigényű belgajuhásznak megfelel-e. Azt sem akarom, hogy fogyjon, mert olyan kaját is próbáltunk már amitől csak beesett az oldala.
Brit Care-től hízott?
Vagy a Brit Fresh-től?
Brit Care? Attól hogyan? Hipoallergén táp csökkentett fehérjével.
A Bosch gyenge táp,nem éri meg átváltanod rá.
1.Seniort kap?
2.TÉNYLEG mozgatod is eleget az adagjához képest?
3.Doki látta?
Az öreg kutyusok sajnos eleve a kor előre haladtával egyre nehezebben,rosszabbul emésztenek.Elképzelhető,hogy nem a táp,a mennyiség vagy a mozgás a baj,csak szimplán az anyagcseréje nem úgy működik ahogy annak kellene,és ezért hízik.
Pajzsmirigy probléma lehet még,ami ilyenkor nagyon gyakori,főleg az alulműködés.Az egy hormonokért felelős szerv,aminek az egyik fő intő jele a VIZESEDÉS.Hízásnak tűnik,de valójában vizesedsz.
Éés ezt onnan is tudom,hogy én és az öreg kutyusom is pont ugyan ezzel szenvedünk.Gyógyszer kell rá,de vele lehet élni.
A gabona tartalmú ételek fokozzák a gyulladást a szervezetben,nagyon sokat segít,ha teljesen gabonamentes étrendre tér át.(úgy emlékszem a totw nem gabonamentes,de te etetsz vele,nem vagyok biztos benne.meg kell nézni)
Nem tudom hogyan, de sikerült neki. :D
Mozgunk eleget, mert általában reggelente eljön velem futni, este/késő délután meg elmegyünk sétálni. Átlagban 2-3 órát. Ha jó idő van, akkor van hogy úszik, akkor tovább szoktunk maradni. Hétvégente pedig simán megteszi velünk a 10 km-es túrákat. Séta után meg képes még a kertben labdázni is sokáig.
Látta doki, az allergiáján kívül teljesen egészséges, jó a vérképe is. Amikor váltottam a Taste of the wild tápra, akkor kezdett visszállni a testsúlya, azóta se nem fogy, se nem hízik.
Gabonamentes a táp, mert direkt figyelek arra, hogy se tartósítószer se színezék és semmi olyan ne legyen benne, amire allergiás lehet.
De akkor nem próbáljuk ki a Bosch-t, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!