Melyik a legjobb őrző kutya?
Elég nagy terület, azért gondoltam, több kisebb talán jobban le tudná fedni.
Leginkább a kuvasz-kau páros, ami nekem nagyon bejön.
Szerintem jól kijönnének, mindkettő őrkutya.
Köszi, írhattok még.
Nekem a tacsi-káj párost is mondták :D
Hasonló méretű és kaliberű kutyák teljesen jól kijönnek egymással.
káj-kau,káj-kuvasz,vagy mind3 is kijön egymással egyszerre.
De ott van még a komondor,moszkvai őrkutya,a pireneusi hegyikutya és pireneusi masztiff,a tátrai juhászkutya,az anatóliai juhászkutya,a tibeti masztiff,a spanyol masztiff,és még egy pár.
Nem csak kau,káj,és kuvasz létezik :D
A legjobb őrkutyák a keleti típusú pásztorkutyák. Kau, káj, komondor, kuvasz, dél-orosz, kangal, akbash, sarplaninac, mioritic, stb. Ezek kb. hasonló méretű és habitusú fajták, önállóan és tanítás nélkül végzik a feladatukat.
A kau/káj/komondor kicsit nagyobb mint a többi, de csak minimálisan. A kaunál figyelni kell arra, hogy ne a börtönkau vonalból legyen. A kájnál pedig hogy ne a viadorból. A komondor a legkevésbé temperamentumos.
Pasztorkutyak remekul vegzik a dolgukat, de egyaltalan kezes joszagok ... nagyon sok munkat kell belejuk fektetni, hogy a vedelmi elvarasok mellett ugyamugy ne okozzanak semmi gondot.
Normalis, de harciasabb fajtaknak mint a nemetjuhasz, rottweiler vagy dobermann - ezt a kategoriat meg kell tanitani az orzes-vedesre.
Harci kutyak kepessegeit nem erdemes orzes-vedesre hasznalni, nem erre valok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!