Hogy tanítsam meg egy két hónapos kutyának hogy ha bent van a házba akkor alomba végezze el a dolgát?
Szia!
Az enyém 6-8 hónaposan lett teljesen szobatiszta. Nincs kertünk, napi 5x megyünk sétálni/játszani. Este 10-11 körül viszem le egy utolsó pisire - ami 2 perc -, és reggel fél8 körül viszem az első sétára. Ha már nagyon kell neki, akkor jön szólni (nyüszög), de egyébként tartogatja.
Használj szobakennelt, vagy terits le addig valamit amíg olyan idős nem lesz, hogy kibírja.
Nekem szobakennelben volt kiskorábam éjszakánként az ágyam mellett. Elég hamar megtanult jelezni. Akkor felkeltem és kivittem.
Később 10-12 óráig is bírni fogja, addig nem kéne elrontani a pelenka/alom dolgokkal.
Ha alomra neveled, azzal azt tanítod, hogy bent ürítsen! Ebből szokott jönni, hogy a szőnyegre, ágyra, kanapéra is ürít a kutya. Mert te ezt tanítod meg.
Miért kellett kölyökkutya, ha lusta vagy ennyire is nevelni és foglalkozni vele?
De még az alomra sem magától szokik rá! Nem is értem ez hogy jutott az eszedbe...
Hogyan jelezne, ha ki kell mennie, ha te ezt nem tanítottad neki?
Komolyan, ha ennyire nem értesz a kutyákhoz, ha ennyire világtalan vagy, nem ekkora felelősséggel kellett volna kezdened. Lehet, hogy inkább halakat vagy hörcsögöt kellene csak tartanod.
#13: köszönöm gyökszi, egy igazi veréb vagy.
Honnan jött le hogy lusta vagyok nevelni? És honnan tudod hogy mennyit foglalkozok vele? Hogyan jelez? Vonyitással sírással talán.?!?
Ez az első kölyökkutyám amit nem az anyja nevel. De szóljál csak bele olyan dolgokba amiről semmit nem tudsz nyugodtan hiszen miért is ne.
A többieknek meg tényleg köszönöm a segítséget.
"Ez az első kölyökkutyám amit nem az anyja nevel."
Tehát szaporító vagy ezek szerint... Nincs is több kérdésem a felelősségtudatodról és értelmedről.
Ne szoktasd arra, hogy bent pisiljen és kakiljon! Vidd ki ahogy eddig is x óránként, aztán fokozatosan növeld az időt a kimenetelek között!
Kölyökkutya, tehát nyilván lesznek balesetek még, de érdemes kezdettől fogva arra szoktatni, hogy kint végezze a dolgát.
Kaja után mindig vidd ki és késő este is, egy idő után megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!