Befogadnád ebben a helyzetben?
Ez egy elméleti kérdés.
Feltételezzük azt, hogy menhelyről szeretnél kutyát befogadni. Tökéletesen passzolna az életedhez, megfelelő méret, szőrtípus, tulajdonságok, mozgásigény, előélete kevésbé problémás, stb... Viszont van egy olyan külső tulajdonsága, ami nagyon nem tetszik, kifejezetten csúnyának is tartod. Túl tudnál lépni a külsőségeken és befogadnád vagy nem tudnál megbarátkozni a külsejével és másik kutyát keresnél?
Őszintén? Én nem.A belső a lényeg,de ha a háziállatomra mindig úgy néznék,hogy "b*zdmeg buksi de csúnya vagy még mindig" az nem lenne neki sem kellemes.
Mármint értem,csak egy állat és sok szeretetet tud adni,de ha én nem tudok annyit visszafelé az neki is rossz.
Hiszem,hogy mindenkinek megvan a kutyák közül is a "párja",akinek pont az a kis csúnyácska lesz az igazi,ezért én biztos hogy szemeznék inkább olyannal ami kinézetre is a szívemhez nő akár elsőre :)
Ha a céljaimnak megfelel, simán.
Legrandább kutyám a munkavonalas német juhászom, ha megfelelne nekem, céljaimhoz, életvitelhez, elhoznám. De el tudom fogadni azt is, ha valakinek ez szempont, de én ezért egy ígéretes kutyát nem hagynék ki.
Nekem volt egy elképzelésem arról hogy milyen kinézetű keverék kutyát szeretnék (közepes testű,kan, zsemleszínű)
Aztán áprilisban lett egy kutyám akire két dolog igaz (közepes testű,kan) bár fekete, nekem meg nem a kedvenc színem a fekete, de amikor befogadtam akkor nem a színét néztem, hanem hogy legyen helye, mert nem szerettem volna ha menhelyre kerül vagy az utcán marad. Rajtam kívül senki nem jelentkezett hogy befogadná, amit én egyáltalán nem bánok, nem adnám senkinek ezt a lököttet. 💙
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!