Melyik gallér lehet jobb szemműtét után?
A kutyám szemhéjáról leműtenek egy kis daganatot, illetve az első lába fölött a hátáról egy kis csomót is. A szemműtét miatt kötelelző a 2 hét gallérviselés. Az elmúlt években sajnos volt több műtéte is, és a gallért sosem viselte jól, de ilyen sokáig nem is kellett rajta lennie. Ebből tanulva vennék neki valami kényelmesebbet, mint az orvosi gallér.
Van esetleg ezek közül tapasztalata bárkinek? Melyik lehet jobb szerintetek? (Nagytestű kutyáról van szó)
5-ös, Szia! Akkor nálatok még több varrat volt, mint nálunk.
Mivel az enyém egy makacs kutya, aki semmilyen kellemetlenséget nem visel el, természetesen azonnal piszkálja, borzasztó...
Amíg átcserélem a gallért, és átfűzöm egyikből a másikba a nyakörvet, is figyelnem kell, nehogy hülyeséget csináljon. Az asszisztens volt olyan ügyes, hogy a nyakán, a nyakörv helyén is leborotválta a szőrt, így most a nyakörv-gallér kombó fantasztikusan kidörzsölte azt is. Tegnap előtt gondoltam egy merészet, hogy leveszem a délutánra, és majd kísérgetem mindenhova. Hát amint kimentünk az udvarra, azonnal a feje egyik oldalával lefúrta magát a földbe, majd a hátán fekve hemperegni kezdett. Azt hittem szívrohamot kapok.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy nálatok milyen műtét volt, volt-e akkora varrat, mint nálunk, de ezek szerint igen. Meglep, hogy nálatok már a 11. napon lekerülhetett a gallér, ha jól gondolom megvolt a varratszedés is, mi meg szerencsétlenkedhetünk vele jövő csütörtökig. Először a dokinő azt mondta 10-12 nap, majd kiment pár percre a vizsgálóból, és azzal jött vissza, hogy 14 nap.
Annyit még kérdeznék, hogy nálatok a varratszedés után kellett még 1 napig a gallér? Az egyik weboldalon azt írták, hogy a varratszedés utáni első napon még maradnia kell. Remélem ez nem így van.
Én is "szívrohamot" kaptam volna, de igazából jött ki varrat vagy vérzett utána? Mert ha nem, akkor bármennyire is féltjük, egy kis vakarást engedni kell, hisz azzal kárt nem csinál és utána lehet már nem piszkálja. Csak ugye ahogy gyógyul a seb, az viszket néha.
Mondom először 3, majd 7 és 9 napot javasolt a doki, amiből tartottunk 11-et a biztonság kedvéért. De amilyen ügyesen viselkedett, lehet hamarabb is levehettük volna...
Varratszedésre csak 2 hét+5 naposan került sor! Bő két hetet mondott műtétkor az orvos, mert állítólag minél tovább bent van annál jobb, de már két hét után nagyon izgultam, hogy mikor veszi már ki és el se lehetett érni. Amint felvette végre a tel.t utaztunk is. Vittük a gallért is, nem tudván, hogy fog-e kelleni, de azt mondta nem kell. Pedig akkor a varratszedés miatt ollóval néhány helyen megvágta a szem körüli bőrt is ami minimálisan vérzett, mégsem kellett.
Azóta két bent maradt varattal szenvedek, írtam is már ki kérdést róla, de remélem azzal már nem lesz gond és valóban kidolgozza azokat a pici darabkákat a szervezete.
Szerintem próbálgasd gallér nélkül és ha picinél jobban piszkálja akkor tiltsd, ha akkor is, akkor gallér vissza. Később újra próbálkozni. Így hamar rájön az összefüggésre.
Írj még ha segítségetekre vannak a válaszaim, szívesen írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!