Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bichon Havanese mi a baj?

Bichon Havanese mi a baj?

Figyelt kérdés

Ajándékba kaptunk a hétvégén egy pont 4 hónapos Bichon Havanese kan kiskutyát, aki eddig szobakutyus volt, így nálunk is az lett.

Már addig eljutottunk, hogy a pelusra szokattuk, bár ez sem volt egyszerű. Folyton a szőnyegre pisilt. Valahányszor látjuk, hogy készül “valamire”, egyből ölbe kapjuk, és kivisszük az udvarra, de egyszerűen sehogy sem akarja ott csinálni! Van egy 1 éves kislányunk, így nem szívesen válnánk meg a szőnyegtől, mert az egész ház csempézve van, nagyot tud koppanni szegény. Hogy szokassuk ki az udvarra? Gyerek mellett higiénikusabb lenne, ha nem a házban végezné a dolgát. 1-1,5 óránként kivisszük, és már sétálni is vittem, de eddig semmi. Ráadásul olyan, mintha eddig nem találkozott volna a “kinti” élettel, csak a 4 fal között lett volna.

Második napja van nálunk, de megugat engem és a férjem is, ha az udvarról bejövünk a házba, vagy a hátsó szobákból előre a nappaliba. Sokat foglalkozunk vele, így kicsit rosszul esik, de gondoltuk majd megszok minket. Ma viszont odakapott a kislányomnak, ami nagyon meglepett, mivel úgy tudtam, hogy ez a fajta eb szereti a gyerekeket és családcentrikus, illetve eddig nagyon nyugodt volt és bújós. Nem bántotta, csak megakarta simogatni a kis kezével. Először morgott, utána már oda is kapott, többször is. Ezt miért csinálja vajon? Nem szívesen válnék meg a kutyustól, megszerettük, de félek, hogy komolyabb kárt is tehet a gyermekünkben!

Ne erőltessem a barátkozást és ajándékozzam el valakinek? Vagy van rá némi esély, hogy megszeret bennünket?

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

2021. szept. 21. 11:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
35%
Lepontozzák azt aki a gyereket helyezi előtérbe egy kutyával szemben😅Mindjárt jön a moderátor is és törli😅
2021. szept. 21. 12:36
 12/31 A kérdező kommentje:

Kedves 8. Válaszoló!

Végre valaki érti mit mondok! Épp erre céloztam, hogy nem szeretném, hogy a kutya legyen a főnök a házban. Adok neki időt, de azért vannak határok. A férjem dolgozik, még meg sem mertem neki mondani, hogy bántani akarta a kutya a gyereket. Ami pedig a kutyapelenkát meg ezt az egész szobakutyásdit illeti: egyáltalán nem tartom higiénikusnak, ha állat van a házban, de sajnos így alakult. Ezért is akarom mielőbb hozzászokatni a kinti wc-re.

Még egyszer rámorog a gyerekre, nem szoba, hanem garázskutya lesz

2021. szept. 21. 12:37
 13/31 anonim ***** válasza:
24%
Nagyon helyes...
2021. szept. 21. 12:39
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

A pelenka nagyon rossz ötlet volt.Alighanem eddig is arra volt szoktatva,csak ő nem tud különbséget tenni szőnyeg és pelenka közt.Nem fog tudni a ledobott ruhák,vagy a leesett rongyok közt sem különbséget tenni.Van egy anyag a földön,ezért arra pisilni lehet,mert dícsértétek érte.

Ráadásul már érzi a saját szagát a szőnyegen.(ha te nem érzed akkor is,a kutya szaglása jobb)

Pelust el,kutyát nem csak akkor amikor jelez,hanem kb óránként meg kell próbálni kivinni.Addig NEM jöhet be ameddig nincs odakint pisi,ha régóta nem volt akkor kakiig is várni kell.

Ha ott csinálta megdícséred,ebben az esetben vissza jöhet.

Muszáj,hogy következetes és szigorú legyél,mert ő nem gyerek,hanem egy kutya.Ő még 10-16 évesen is be fog pisilni,ha nem tudod neki megtanítani,vagy nem várod el szigorúan,hogy már pedig kint lehet csak.

A csúnya nézés,a testi fenyítés,a rákiabálás,semmi az égadta világon nem fogja vele megértetni,hogy bent nem és miért nem.

Neki csak úgy tudod 'elmagyarázni',hogy mit vársz el tőle,ha akkor és ott dícséred mindig ahol elérted hogy az elvártak szerint cselekedjen.

2021. szept. 21. 12:46
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Azt lehet tudni miért kellett ejönnie az előző helyéről?
2021. szept. 21. 13:14
 16/31 A kérdező kommentje:
15# Gazdag családban megfialt a kutya. Sok volt a kölyök, de nem foglalkoztak az eladásukkal. Inkább ajándékozták őket, csak vigyék. Mivel a kislánynak nagyon tetszik, egyelőre megtartjuk az ajándékot. Meglátjuk mi lesz belőle.
2021. szept. 21. 13:24
 17/31 anonim ***** válasza:
89%

Egy négy hónapos kölyöknek nagyon nem kellene még morognia, egy mentálisan egészséges ilyen idős kutya menekül, tűr vagy vonyít. Persze nem voltam ott, nem ismerlek, lehet, hogy csak játékból csinálta és félreértelmezted.

Ha suli nem is, de egy tréner mindenképp kellene.

A bepisilésre pedig jó módszer lehet, hogy mikor nem tudtok rá figyelni, egy szobakennelbe vagy kis karámba(kutyaovi) csukjátok és továbbra is gyakran viszitek az udvarra. A kutyák a helyükön nem szeretnek üríteni, így inkább elvégzi majd a fűbe a dolgát. Egy-egy melegebb napon napközben kint lehet hagyni és akkor kénytelen lesz ott pisilni-kakilni.

Ha esetleg nem tudtok megbírkózni a kutyussal, inkább keressetek neki másik gazdát, ne a garázsba tartsátok.

2021. szept. 21. 14:02
 18/31 A kérdező kommentje:

Ne aggódjatok, süt a nap, a kislány alszik, én meg kint ülök az udvaron a kutyussal, és várom a csodát… Eddig semmi, csak mászkál. Szerintem sem normális dolog, hogy ennyi idősen morog, ebből próbáltam visszakövetkeztetni az előző gazdánál való történésekre. Azért lepődtem meg nagyon a viselkedésén, mert nem játékból csinálta, és még nem tapasztaltam ilyet kölyöknél, gyerekkel szembe meg főleg! Türelmes vagyok vele, és továbbra sem hagyom őket egyedül, amíg nem érzem/látom köztük a kapcsolatot.

Nem zárom garázsba, nyugi. Viszont amikor nem vagyunk itthon, akkor bezárom egy kisebb helyiségbe (kutyaoviba), hogy ne tudjon kárt tenni sem másban, sem magában. Okos kutya, màr a labdát is visszahozza.

És egyrészt azért nem viszem trénerhez, meg kutyaiskolába, mert kb. 80 km-re van ide a legközelebbi, ugyanis vidéken lakunk. Másrészt meg biztos nem fogok anyagilag arra áldozni, hogy egy kutyát kocsikáztassak, csak mert rosszalkodik.

Bántás nélkül, Emberek, vidéken másképp mennek a dolgok! Itt ha gond van, Neked kell megoldani! Sokszor, több okból is, nem teheti meg az ember, hogy szakemberhez forduljon. Biztos vagyok benne, hogy sok szeretettel és türelemmel helyre lehet billenteni a kutyát. De ha mégsem, (amit kétlek) akkor legfeljebb elajándékozom valakinek, aki ugyanúgy szeretné, ahogy mi is.

2021. szept. 21. 14:30
 19/31 anonim ***** válasza:
79%

A kutya nyilván félelemből morog. Erre nem az a módszer, hogy akkor menjen tovább a gyerek és provokálja tovább! A kutyát szocializálni kell! Magától nem fog elmúlni ez a viselkedése! És az a leggusztustalanabb húzásod lenne, hogy inkább a foglalkozás helyett kib..szod a garázsba azt a kutyát, ami egyébként csak lakásba való.

Nem véletlenül mondja mindenki, hogy azok, akik szaporítótól szereznek be kutyát, felelőtlenek. Te vagy az élő példa erre. Olcsón kellett gyorsan kutya, igaz? Az mindegy, hogy milyen lesz habitusra. Legfeljebb megy a háztól és jön a következő, nemde?

2021. szept. 21. 14:35
 20/31 anonim ***** válasza:
72%

Még egyszer rámorog a gyerekre, nem szoba, hanem garázskutya lesz.

Mivel a kislánynak nagyon tetszik, egyelőre megtartjuk az ajándékot.

A kutya egy élőlény nem egy ajándék, ami addig jó amíg tetszik a kislánynak. Ha már felmerült, hogy inkább oda adnád másnak, szerintem ne erőltesd.

Keress inkább neki egy jó gazdit.

2021. szept. 21. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!