Miért szökik a kutya?
"sétálni nem viszem mert elég nagy az udvar" - Amit ennyi idő alatt jól ki is ismert és meg is unt. Te nem unnád meg az otthonodat, ha egy év alatt sehova nem mozdulnál ki a területről?
Azért szökik, mert unatkozik.
Tehát egy hete kezdtél el foglalkozni a kutyával? De a séta, a minőségű foglalkozás estedbe sem jutott.
Sajnálom, kérdező, de ez nem az "értek hozzá vs nem értek hozzá" verzió. Ez a van eleg felelősségtudatod, ertelmed és igényed, vagy nincs verziója.
Ha a kutyát nem vagy hajlandó úgy tartani, ahogy igényli, ne tarts kutyát. Nem kötelező, nem is alkalmas rá sok ember.
Szerintem is vidd sétálni! Szépen meg fogja tanulni, hogy nem tilos dolog kimenni az utcára, hanem a Te irányításoddal szabad neki. Próbáld ki 1-2 hétig, hidd el, hogy jót fog tenni neki és Neked is!
Én vidéki kertvárosban élek. Az emberek kb. 95%-a soha nem viszi sétálni a kutyáját. Sőt, egyszer egy öregasszony be is szólt nekem, hogy ne sétáltassam a kutyámat, mert felveri az utcában a többi kutyát... Valahogy vidéken még mindig nem szokás a kutya sétáltatás, pedig hidd el, hogy a kutyusnak és a gazdinak is nagyon jót tesz mentálisan és fizikálisan is. Én már ugyanúgy nem tudom elképzelni az estéket séta nélkül, mint a kutyusom. És nagyon megerősítette a kettőnk közötti kapcsolatot. Pedig eleinte nagyon borzalmasan ment a séta. Katasztrófa volt. De nem adtam fel, minden nap vittem, mert elhatároztam, hogy akkor is megtanítom szépen sétálni. És lám, már gyönyörűen megy minden. 😊 Nagyon büszke vagyok rá is és magamra is. Ó, pedig hányszor megkaptam én is, még az állatorvostól is, hogy gyengekezű gazdi vagyok, és a kutya a fejemre fog nőni... Nos, lehet, hogy nem én vagyok a legtökeletesebb gazdi a világon, de igyekszem tanulni és jobbá válni. Az ehhez vezető első lépésként kiléptem a kutyás Facebook csoportokból. Onnan, ahol naponta hússzor csak az jött az arcomba, hogy más kutyája mennyire okos, ügyes, más gazdi pedig milyen hiper-szuper. Azt nyilván senki em teszi ki egy ilyen csoportba, hogy a kutya már megint szétrágta a gazdi cipőjét, vagy hogy éppen már megint a szőnyegre sz*rt. Pedig a kutyatartás az ehhez hasonlók igenis hozzá tartoznak. És szépen lassan, de nagyon sokat haladgaztunk a kutyámmal, hogy egymást egyre jobban megismerjük és megértsük. Lehet, hogy más jobban csinálná, de én őt így szeretem és így nevelem. Akinek nem tetszik, az meg nem néz ránk, ennyi.
Teljesen mindegy, hogy a szomszed mit csinal a kutyaval. Neked legyen tobb eszed, nem kell pont ugy elni, ahogy masok.
Foglalkozz vele tobbet vagy keress neki gazdat, ha nem megy, ennyi.
Ez a "falun nem szokás kutyát sétáltatni" annyira gyenge kifogás.
Ez pont azt jelenti, hogy tudod, hogy kellene, de nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!