A nagyszüleim egy olcsó macskatápon tartják a kutyát, lehet valami baja?
Idős már, tök egészséges, nincs fogköve, szeretve van de nagyon.
Lehetnek egészségügyi problémái?
/ nem velük lakok ezért nincs beleszólásom de imádom a kutyust/
Semmi baja nem lesz tőle, azért néha ha meglátogatod a szüleidet akkor vihetnél neki friss hús bármely formában, pld:
kolbász, hurka, virsli, 0.5kg tarját, csirke mellet, vagy ami épp akciós a hentesnél, de előrecsomagolt hipermarket -es húst NE adj a kutyának.
Szüleidnek meg javasolhatod, hogy néha adjanak a kutyának egy kis rizst, tésztát, PARADICSOMOT, PARADICSOMOT, PARADICSOMOT a kutyának.
Gondolom azért tetted fel a kérdést mert a kutyának rossz a lehelete a "műkajától",s kb ez lehet rövid távon a legnagyobb probléma ha ilyen olcsó kajával eteti valaki a kutyáját.
Nincs is jobb mint a friss hús és a paradicsom összeállítás, minden kutya imádja, adhatsz neki titokban APRÓRA vágott sárgarépát is, így mindenféle szembetegség elkerüli idős korára a kutyát, de ha nem vágod apró akkor nem eszi meg. :)
Rizs, teszta, paradicsom?
Semmi szuksege a kutyanak szenhidratra, a paradicsom meg tiltolistas zoldseg naluk. Kis mennyisegben szabad adni, neha, de nem meggondolatlanul tomenytelen mennyisegben esz nelkul.
Egyebkent lehet, a macskakaja sósabb, mint a kutyakaja, igy jo esellyel lesznek majd veseproblemai, vagy mar vannak is, csak kezdetleges stadiumban.
Macska kajának magas a taurin tartalma ami nem jó hosszú távon a kutyának. Ha meg még olcsó is az pléne rossz.
Ismerek egy yorkit, gazdiknak ideiglenesen ki kellett menni külföldre. 1,5 hónapra. Addig az anyjánál volt a kutya. Egy brutális dús és szép szőrű yorki volt. Mikor újra láttam a kutyát ki volt hullva a szőre,matt is volt,sovány volt. Kérdetem mi történt a kutyával? :O 1,5 hónapig az anyja vigyázott rá és macska tápot adott neki. Mondtam sürgőssen térjeneke vissza kutyatápra. Szerencsére a kutya rendbe jött, de 2 hónap kellett,hogy régi legyen.
Szóval nagyon nem ajánlom a macskatáp etetését. Miért olyan nagy dolog kutyatápot venni?? Tengeri malacot sem etetünk pl hal táppal.
Tudom es mar beszeltem veluk tobbszor de nem hallgatnak ram.
Pedig szeretik nagyon es mindene megvan csak a kajara semmi figyelmet nem forditanak
Úgy tudom, hogy a kutyának nem okoz gondot az ÉRETT paradicsom, akkor lehet baja tőle ha éretlenül eszi mert akkor van egy vegyület benne amire a kutya szervezete rosszul reagál.
Rizs, tészta valóban nem a legjobb kaják, de NÉHA nem árt, nem írtam olyat, hogy minden étkezésre adjanak vagy tésztát/ rizst vagy mind a kettőt, néha belefér, sőt, szereti.
Mondjuk nem öreg kutyának mert az nehezebben mozogója le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!