Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szabad ivartalanítani 5...

Szabad ivartalanítani 5 hónaposan?

Figyelt kérdés

Vagy még túl korai?

Sokan ajánlják első tüzelés után, sokan meg pont, hogy előtte. Mi a jó?

2021. szept. 8. 11:06
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

5 hónaposan nem korai. Nem kell megvárni, hogy tüzeljen, ez ilyen hülyeség, vagy hogy muszáj egy fialnia... Semmi hátránya nem lesz, ha egyszer tüzdlt vagy nem....

De kérdezd meg az állatorvost, mikortól vállalja el, mikor viheted. Mi ezt nem tudjuk

2021. szept. 8. 12:03
 2/4 anonim ***** válasza:
86%

Nem az első 'fialás' a lényeg.Hanem hogy a kutya azután legyen ivartalanítva,hogy teljesen kifejlődött.Mert amúgy lehetnek következményei a korai ivartalanításnak,hiába mondják sokan,hogy nem.Sokkal kisebb lesz termetre például.

A hormonok sok mindenben szerepet játszanak.De én kikérném az állatorvos véleményét is.

2021. szept. 8. 12:44
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Én is mondtam, hogy kérdezze meg az állatorvost, mikor vállalja, javasolja!

Egyébként tavaly a szomszéd 5 hónapos kanja simán dugott....

Hát én kutyánál és macskánál sem tapasztaltam semmilyen hátrányát az ivarérés előtti ivartalanításnak, nem lett semmi bajuk, kisebbek sem lettek. 5 hónap körüliek voltak. Sőt akkor nem kezdték el a bosszantó szokásokat csavargás, jelölés stb., ami megmaradhat....

2021. szept. 8. 13:07
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Máshol azt olvastam, hogy nagyobb termetűek lesznek az ivarérés előtt ivartalanított állatok

2021. szept. 8. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!