Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljunk most Palotapinc...

Mit csináljunk most Palotapincsi keverék kutánykkal? NAGYON SÜRGŐS!

Figyelt kérdés
Palotapincsi kutyánk furcsán viselkedett mostanság..keveset láttam inni,enni. Csak kkézből eszik szinte. T egnap azt hittem, hogy csak azért nem eszik, mert nem szereti azt a száraz tápot, és adtam neki ki egy kis szalonnát. Vagyis nem is annyira kicsit...az egészet megedte..:( és tegnap délutántól beteg:'( Tudom, hogy hülye voltam, de nem akartam ezzel rosszat. Állatorvossal még várni akartunk, mert etsóm kutyájának volt egy hasonló eset és napokon belül gyógyult. De Fifi, (az én kutyám) úgy megy, hogy felemeli a hasát..meg nyüszörög..kakilni nagyon keveset láttam..hányni egyáltalán..mit tegyünk? valami hányató módszer, vagy iylesmi?
2010. aug. 30. 20:24
1 2
 11/14 Norczy ***** válasza:
52%

megértem a problémádat! Bárki kerülhet szorult helyzetbe és h nem telik állatorvosra! Esetleg lazább kaját kellene adni most neki(húsleves, levesebb konzerv pl.) hátha csak nagyon elcsapta a gyomrát és akkor nem biztos hogy táppal kellene kínálni! Meg rengeteg folyadék legyen előtte a sós szalonna miatt! Ha pedig nem javul akkor családipótlékkor szigorúan állatorvos!

Bár most ugrott be! A nagy szalonna zabálás után nem mozgott sokat? Mert az is lehet hogy gyomorcsavarodása van!

2010. aug. 30. 22:09
 12/14 anonim ***** válasza:

Gyomorcsavarodás ilyen pici kutyánál nem valószinű. Főleg, ha volt azóta széklete.

Az ilyen kistestű kutyákkal nagyon kell vigyázni akár ételt, akár gyógyszer-félét adsz neki.

Egy pici parafinolajat javasolnék hashajtásnak, de fogalmam sincs, mennyi kell egy ilyen csöppségnek. Talán egy mokkáskanálnyi...

Nem javul?

2010. aug. 31. 06:56
 13/14 anonim ***** válasza:

első vagyok: én is javasoltam a füzet :(

hogy van a kutyus?

2010. szept. 2. 19:47
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm ezeet az értékes válaszokat! Elvittem állatorvoshoz csütörtökön. Az utolsó 5000-esünket költöttük rá. De nembaj..mert imáádjuk. Kapott 3 féle injekciót: egy fájdalomcsillapítót ami 3 napig tart, 1 görcsoldót, meg egy emésztés elősegítút. És ezek mellett kapott itthonra is 2 féle gyógyszert : Nospát amiből negyed szemet kap 2X meg emésztést elősegítőt. Azt is mondta az orvos, hogy napokba telik a gyógyulás..ma már ivott is, evett is, igaz nem szabad sokat..szóval remélem javulgat. Mégegyszer köszönöm a válazokat! Fifi gazdija 15/L
2010. szept. 3. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!