45 kilógramm Orijen Six Fish táp hány hónapig elég egy felnőtt, aktív Rottweiler kutyusnak?
Igazság szerint ez is egy üzlet lett. Sok a házikedvenc manapság, ezáltal egyre több lett az állatorvos is, illetve minden az állatok köré kiépült üzlet. Az egész egy nagy üzletág épült lett.
Két fajta házikedvenc nem hoz a konyhára ezeknek az "üzletembereknek". A döglött és az egészséges. Emiatt nekik pont az a jó, ha ilyen sok a nem egészséges állat. Így beetetik őket, hogy minél jobb prémium tápot adj, mert az aztán húde egészséges, miközben tele vannak mindenféle szeméttel. A kutya allergiás lesz, kicsit vagy akár jobban is betegesebb, ezáltal elköltesz egy valag pénzt az állatorvosnál is. Aztán mivel hamarabb elpusztul, veszel újat, ami szintén ennek az üzletágnak a jó.
#15. Akkor vedd meg szépen az Orijent meg vedd meg a pedigrét és hasonlítsd Őket össze…
Ha olyan okos vagy, akkor esetleg ragadj egy mikroszkópot is.
Egyébként szabad szemmel és orral is érezhető a különbség.
Illetve valamiért a pedigrénél nem hazudják azt, hogy 85% benne a minőségi hús, hanem rajta van hogy 8% hús és melléktermék.
Ha szerinted egy Orijen esetében ez hazugság, akkor az súlyos bűncselekmény.
Menj ki Kanadába és üss rajta az üzemen…
Bár vannak ott komoly ellenőrzések, illetve az is komolyan van JOGILAG szabályozva, hogy mit írhatnak rá.
De Te olyan okos vagy… Tuti igazad van és be is tudod bizonyítani.
A pedigré és a többi gagyi táp a legalja.
De az ún. jobb minőségű tápok sem túl jók. Persze ezeknél jobbak. Nem a táp ellen vagyok, mindenki azzal etet, amivel akar. De azért ne legyünk szemellenzősek és ne hidd el, hogy az Orijen az aztán színtiszta hús. :)
Én beszéltem olyannal, aki ilyen üzemben dolgozott. Elmondta, hogy ott minden van. Konkrétan mindent bedarálnak. Toll, szaru, szarv, köröm, taréj, csont, stb... És a hús sem frissen vágott állatokból van, hanem majdhogynem tetemek. A friss, embernek való hús túl drága lenne egy ilyen tápgyártó cégnek.
Érdekes, hogy ezek a kutya allergiák az utóbbi 20-25 évben jelentek meg tömegesen. Pont, mióta a tápok ennyire népszerűek lettek.
Nyugodtan lepontozhatsz, lehetsz szemellenzős.
#18.
Értem, de akkor miért van az, hogy egyik olcsó, føsminőségű táp sem olyan színre és szagra mint egy minőségi?
Sem a pedigré, sem a friskies, sem a chappy, sem pedig az S-Burget…
Ezekről szagról, színről és tapintásról megmondom, hogy gagyi minőségűek, s hogy 4-8 százalék hús van bennük, anélkül hogy látnám a csomagolást.
Míg egy Belcando, N&D vagy Acana/Orijen tápnál mind használják azt a “titkos technológiát” amit a macskabizniszben és a ruhaöblítőiparban járattak csúcsra.
Miért pont ezeknél?
Miért CSAK ezeknél ahol 60% feletti a hús aránya?
Nem lehet hogy ez a “titkos technológia” maga a hús és természetesség, például?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!