Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Más településen is kötelező...

Más településen is kötelező nyilatkozni kutyáról?

Figyelt kérdés

Egy párezer fős faluban lakunk, és kaptunk egy papírt, hogy nyilatkozni kell kutyáról (chipet kell rakatni bele), ha tartunk. A kérdés az, hogy ha ez elvileg kötelező, akkor milyen következménye lehet, ha valaki nem nyilatkozik?

Rakatunk chipet a kutyába, nem arról van szó hogy el akarjuk lógni a dolgot, csak kíváncsi vagyok hogy mi történhet ha nem így teszünk. :)

2021. aug. 29. 22:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Mi 200 fős településen élünk és nàlunk évek óta chippelve vannak a kutyák legalább 5 éve, de inkább több. Fura, hogy nálatok még csak most. Kötelezően van kutya összeírás időnkènt és ellenőrizhetik a veszettség elleni oltást is. Szerintem az önkormányzat felszólít ha nem teszed és gondolom a türelmi idő utàn a jegyző kiszabhat valami bírsàgot.
2021. aug. 29. 22:48
 2/16 anonim ***** válasza:
26%
A mi kis várusunkba nincs ilyen. Nézd meg alaposan, hogy biztos az önkormányzattól kaptad e a levelet vagy valami hasonló helyről van e rajta pecsét stb. Ha nincs, akkor arra gondoltam először, hogy kutyatolvajok így mérik fel a terepet. Ha nem töltöd ki nem tudnak veled mit csinálni, a te kutyád senkinek semmi köze hozzá. Ha emiatt zaklatnának fel kell őket jelenteni.
2021. aug. 29. 23:03
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Ebadónak hívják és ebből finanszírozza a város a kutyatartással összefüggő dolgokat. Útszéli kakiszacskók, ügyeleti ellátás, stb. De nyugodtan ne fizesd be, csak akkor ezeket a dolgokat inkább vásárold meg magadnak.
2021. aug. 29. 23:09
 4/16 anonim ***** válasza:
89%

3 évente kötelező ebösszeírást írt elő a kormány az önkormányzatoknak.

Ott még szerintem nem tartanak, hogy bárhol,pl a petvetdatában lévő adatokat összevessék a hozzájuk bekerültekkel.

Aki nem jelzi, hogy van kutyája, nem tölt ki nyilatkozatot, azzal még sehol nem hallottam, hogy bármit is tennének.

Egy púp az önkorik hátán ez az egész. Sokat nem tudnak kezdeni a beérkezett nyilatkozatokkal sem. Elrakják és 3 évig letudják.

2021. aug. 29. 23:18
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg volt már korábban is ilyen a faluban (1. válaszolónak), de akkor még nem volt kutya a háznál, így annyira nem maradt meg a dolog.

Köszi a válaszokat! ☺️

2021. aug. 29. 23:37
 6/16 anonim ***** válasza:
40%
Nekünk kb 15 éve nincs kutyánk, de nem emlékszem hogy valamit is nyilatkozni kellett volna arról, hogy van, vagy nincs kutyánk.
2021. aug. 29. 23:58
 7/16 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk az állatorvos végzi ezeket azoknál a kutyáknál, akikkel járnak állatorvoshoz természetesen, külön nem kell. Lassan 3 éve van nálam a kutyám, akkor érdeklődtem meg az önkormányzatnál, hogy mi az erre vonatkozó szabályzat, és ezt a választ kaptam. Budapest egyik kerülete.
2021. aug. 30. 13:12
 8/16 anonim ***** válasza:
41%

ma 13:12

Melyik kerület ez?

Rengeteg állatorvos van. Ráadásul sokan nem is a kerületben praktizáló orvoshoz viszik a kutyájukat.

Minden önkormányzatnak kötelessége 3 évente meghirdetni a bejelentést.

Olyanról azért még nem hallottam, hogy aki nem tette meg, annak lett volna bármilyen következménye.

2021. aug. 30. 14:17
 9/16 anonim ***** válasza:
4. kerület, legalábbis amikor én kérdeztem, így volt, azóta sem kaptam ilyen felszólítást, hogy le kellene jelentenem külön a kutyát valahol.
2021. aug. 30. 18:23
 10/16 Maxitabi ***** válasza:
44%

4-es válaszolónak van igaza, előírták az önkormányzatoknak, nálunk is már kétszer kellett nyilatkozni (megyei jogú város), de online is be lehetett adni szerencsére. Elvileg kötelező, és van rá valami büntetés is, ha nem,de szerintem senkit ezért még nem büntettek - sajnos.

Ellenben a chipeltetés 2013 január óta minden 4 hónaposnál idősebb kutyának,vagy amit eladnak kötelező... Állatorvos a nélkül el sem láthatná a kutyát...

2021. aug. 30. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!