Szerintetek sovány a kutyám?
Igen, nagyon sovány.
Nekem whippetem van, de még ő is jobb formában van.
A tiédnek nem ártana híznia egy picit, mert be van zuhanva az oldala.
Gondolom a tápja etetési ajánlása szerint adagolsz neki. Én is így kezdtem, aztán növeltem az ajánlott adagon, mert rájöttem hogy amennyit mozog/fut, ahhoz sokkal több energiára van szüksége.
Még csak 7 hónapos nagytestű kutya, legyen is sovány. Ha ebben a korban akár csak egy deka felesleg is van rajta, sokkal jobban terheli meg a fejlődő csont és izomrendszerét, mint az normális.
Sajnos az utóbbi időben mindenki a guruló kutyákat tartja szépnek (nem is értem miért...) és ez meg is látszik a kutyákon. Egy NJ pedig főleg veszélyeztetett a csontrendszeri deformitásokra, fejlődés közben soványan tartva sokkal több esélyetek van hogy 8 évesen is tudjon még járni...
Kérdező, tökéletesen néz ki a kutyád, bőven ráér 1.5 éves kora körül kitelni és izomtömeget növeszteni.
Senki nem beszélt elhízlalásról, nem kell egyik végletből a másikba esni.
Az sem jó neki ha túl vékony és az sem, ha el van hízva.
Ki kell tapasztalni hogy mennyi táp kell neki ahhoz hogy pont ideális legyen a súlya.
Tényleg nem jó ha túl vékony, de ez még közel sem az.
7 hónaposan pont egy intenzív nyúlási időszakban van, nehogy túlerőltesd a plusz súllyal a csontrendszerét!
Szerintem sincs baj a súlyával. Ahogy írták, nem jó neki, ha felesleg van rajta, mert a lábai nem fogják bírni. Főleg hogy ránézésre küllem kutya, így a csípőjének még nagyobb terhet jelent, ha többletet kell cipelnie.
Az internet 28,4 kg-ot ír átlagnak. A kutyák végleges mérete és súlya is változó, továbbá nem egyszerre fejlődnek (egy almon belül sem), így szerintem teljesen jó ez alapján is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!