Kutyának elég a veszettség elleni oltás?
Az én kutyám csak azt kapta meg, amit muszáj volt. Epilepsziás volt és neki minden oltás olyan stresszhelyzet volt, ami nagy rohamot okozott nála (gyógyszert kapott epilepsziára).
Mondjuk nálunk a doki valami kombinált oltással adta be a veszettség ellenit is (fogalmam sincs milyen oltás volt, ezt ajánlotta a kutyának, ezt kapta)
Ha 'úgy gondoljátok', hogy ennyire sem akartok felelősséget vállalni egy kutyára, mi a fenének kell nektek állatot tartani?
A kombinált oltás, a szívféreg és kullancs elleni védekezés kell! Ha ezen akartok spórolni, inkább keressetek egy normális gazdát szerencsétlen kutyának!
Ahonnan én származom, Nógrád megyei kis falu, csak a veszettség elleni oltást adja be a doki. Persze kölyökkutyánál megvan az oltási sorozat, de utána évenként csak veszettségi. Április-május környékén szerveznek egy napot, amikor kijön az állatorvos, és végigolt mindent kutyát a falu közepén. Persze házhoz is lehet kérni, ha valakinek olyan a kutyája.
Én Pesten élek jó ideje, ráadásul állatorvosi asszisztensnek tanultam. Amikor mondtam szülőknek/nagyszülőknek hogy itt rendes kombinált oltást kapnak a kutyák, azt sem tudták mi az. Nyilván ha senki soha nem mondja el nekik, honnan is kellene tudniuk... sőt papám teljesen meglepődött amikor mondtam neki, hogy itt nem az van mint falun hogy évenként egyszer van oltást, hanem mindenki akkor viszi a kutyáját amikor "lejár neki az egy év".
Szóval összegezve a veszettségi oltás kötelező, a többi ajánlott. De pl itt Pesten minden állatorvos alapból kombinálttal ott, nem is kérdeznek. Falun meg alapból csak veszettségivel oltanak.
Ha felelős vagy, beadatod neki a kombináltat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!