0-24 vonyítós kutyára valami ötlet?
Sziasztok!
A szomszédaink 3 napja elmentek nyaralni, a kutyájuk azóta (nagyon kis szünetekkel) megállás nélkül vonyít a kertben napközben is és este is.
Járnak hozzájuk napi 1x etetni, de nem foglalkoznak vele, csak megetetik, aztán elmennek.
A szembe szomszéd már mondta, hogy nagyon unja és ha még 1 hétig ezt kell hallgatnia, akkor tuti bedob neki valami altatót vagy valamit a kajában.
Engem is borzasztóan idegesít, mert pont a szoba ablaka alatt vonyít monoton hangon én meg dolgoznék, de ettől függetlenül nem bántom, inkább a szomszédot rúgnám fel.
Amikor kint voltam a kertben akkor "foglalkoztam vele", megsimogattam meg amikor hozta a labdáját eldobáltam neki amennyire tudtam kerítésen keresztül, de amint bejövök a házba megint rákezd. Most is órák óta nyomatja, nem fárad el.
Attól függetlenül, hogy baromira irritál engem is, nem szeretném ha baja lenne, elég sok erre a feljelentgetős szomszéd és mérgeztek már meg folyton ugatós kutyát is.
Szóval mit tudnék tenni? Gondolom ha a jegyzőnek szólok, annak van egy átfutási ideje, szóval nem történik semmi. A szomszédok sem hiszem, hogy hazajönnek külföldről mert vonyít a kutya.
Valakinek valami ötlet?
Első körben szólnék a gazdájának, lehet, hogy mégis meg tudja valahogy oldani, pl ismerősnek szól, hogy vigyék el - ha már van valaki mellette, nem fog vonyítani, de egy séta ehhez édeskevés lesz.
Ezen felül csak irreális ötleteim vannak:
Rakj rá ugatásgátló nyakörvet.
Kérd meg, hogy átvihesd magadhoz és úgy rá tudsz szólni, illetve nagy eséllyel, ha valaki van mellette, nem fog vonyítani.
12! Nem szeretném áthozni, mert nekem a lakásban van 2 macska, kint a kertben meg egy kutya és felügyelet nélkül nem hagynám őket együtt.
Plusz ahogy lebontja a szomszéd kertjét...nem szeretném ha az miénket is elkezdené. :D
Meg attól még én sem tudnék vele foglalkozni, mert dolgoznom kell. Az enyém meg már nem nagyon játszik, mert elmúlt 10 éves, ő ilyenkor a teraszon punnyad.
Megpróbálom elkapni azokat akik jönnek etetni, hátha tudnak valami megoldást.
11, te meg helyeselhetsz, de egyikőtök sem olvasta el (vagy fogta fel) a lényeget. :D
Mintha az ugatóskutyák gazdáit különösebben érdekelné,hogy ugat a kutya.Le tudja annyival,hogy igen a macska meg nyávog.
Nem fog haza menni hamarabb a kutya miatt,más meg nem tud vele mit kezdeni.így ez egy nagy szívás a környékbelieknek (ameddig tűrik..)
Senkit se fog érdekelni és megoldás sincs erre. Itt csak 1 tömbön belül vagy 20 kutya vonyít éjjel-nappal, ha egy fűszál megmozdul. Csupa patkányozó, hátra kivágott, bottal vert állat. Egy részük éjjel kiszökik és hergeli a környék kutyáit. Nem foglalkozik az egésszel senki, mert az egyik a haverja, a másik a nagybátyja, a harmadikat dugja.
Ezért i(s) élhetetlenek az emberi települések.
Aki teheti, elmegy tanyára és embert a 2 km-es közelébe se enged.
14! Nem értem ezt a felfogást, az enyém sem ugat, hacsak nincs valami "balhé" kint, de ő 2-3 vakkantás után abbahagyja. Ha meg nem, akkor kimegyek megnézni, mert tudom, hogy van valami. De én rászóltam még az elején amikor feleslegesen ugatott mindenért.
Nyilván normális embert nem zavar a kutyaugatás normális körülmények között, de már az X. nap után 0-24 baromi irritáló. Főleg a vonyítás.
És ez a bajom nekem is, hogy már motyogott a szomszéd is, hogy nem bírja tovább elviselni. És igaza van teljesen, csak ne a kutya szívja már meg, mert a gazdái s.ggfejek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!