Kint mérnétek esténként hagyni komondoraitokat és/vagy kuvaszaitokat, ha ilyesmi tanyasi (fényképek lent) helyen élnétek (v. akármely más pásztorkutyáitokat)? Ha ez a két hely nem Britanniában, hanem Magyarországon, v. Erdélyben lenne... Folyt. lent!
Például ott bent, a kapu mögött lennének egy kb. három hektáros területen. Sok fa, akár egy betörő el is rejtőzhet valamelyik mögé, bőven van "választék".
Míg a család békésen alszik, ők kint lennének az udvaron:
Vagy itt is, messze semmi (pl. szomszéd is viszonylag távolabb), csak a nagy udvar, a kutyák és a család:
Hogyhogy kint merném-e hagyni? Az milyen már, hogy a házőrzőt védem a házzal, nem a házat a házőrzővel?!
Egyébként egész életemben voltak kutyáink, a házat belülről egy se látta, egyik se fagyott meg vagy lett bármi baja. Arra meg meg lehet tanítani a kutyát, hogy ne fogadjon el ételt idegentől, csak a táljából egyen. Agyonlövés nem fordul elő, ha portán belül van, én még nem hallottam ilyet.
Nem mintha egy Kuvasznak vagy Komondornak mondhatnád,hogy maradjon bent.Az nem szoba kutya.Kint szeret és kint akar lenni,persze hogy ki engedném és kint hagynám.Ha be akarna jönni akkor pedig beengedném,minden további nélkül.
Egyik végletet se tudom megérteni.Se azt aki nem engedi be,se azt aki ki nem engedné a kutyát.El tudja dönteni az állat is,hogy neki épp hol jó.
Hatos, elbeszélsz mellettem. :)
Többieknek köszönöm, ment a zöld!
Ezek után már csak egyetlen kérdés maradt (ha esetleg szeretnétek válaszolhattok majd arra is), de azt nem itt teszem fel, természetesen kiírom új kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!