Hogy mondhatott ilyet egy állatorvos asszisztens, hogy egy 60 kilós kutyának 450 gramm a napi adagja húsból?
Én semmi másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy nem figyelt oda, hogy épp előtte mondtam, hogy nem tápot eszik, hanem húst. Vagy ennyire nem lennének tisztában azzal, az orvossal együtt, hogy teljesen más mennyiséget kell etetni, ha nem tápot kap? Beszéltem arról, hogy a testsúly alapján hány százalékot adok mióta... de mintha nem is értették volna miről beszélek, csak hogy az sok.
Egyébként ha már ott nem tudtam tanácsot kérni, szerintetek a 2%-os alsó határ alá mennyivel lehet lemenni fogyókúra esetén?
Eddig 2,4-et evett és még kölyök! Táblázat szerint 3,5-4,5%-ot kellene, tehát eleve csökkentve volt. Természetesen nem csak a mennyiséget csökkentettem, hanem a kalóriákat is.
Előre is köszönöm a kompetens válaszokat!
Egy káj, ami 80-95kg között van, az zsírdisznó, nem kutya.
Egy átlagos káj kan 50-60kg között van. Egy két extrémebb példány 60-70kg között, de az ritka és általában már nem szikár, hanem lomhább. Nyáj melletti autentikus kanok 40-50kg között vannak.
Hagyjátok már békén a KÁJ-ost, szuverén jogotok mit hisztek el, de ezt senki nem kérdezte! De miért is kellene hazudni, pláne egy anonim oldalon? (Költői kérdés!)
A 2-essel együtt csak Ők voltak képesek válaszolni a kérdésemre, amit ezúton is köszönök és a kérdésem nem kell továbbra is szétoffolni, hátha még valaki képes lesz értelmezni és érdemi, kompetens választ adni legfőképpen a %-ról! Köszi!
Nem % szerint kell etetni, mivel nagyban függ a kutya energiaszintjétől, lemozgatásától, hogy mennyi kalóriára van szüksége.
Egy kutya akkor van jó állapotban, ha a bordák éppenhogy kitapinthatóan, ha végighúzod a kezed az oldalán.
15 ez sajnos nem igaz, nem elég csak ennyi, mert pont ilyen jó állapotban van a kutyám és mint írtam még a felülnézeti homokóra alak is megvan. A harmadik szempont amit nézni szoktak még az oldalról a hasi ív, na talán ez nem annyira hangsúlyos. Különben az asszisztens azt mondta még, hogy ha meg lehet fogni a kutya mellkasán a bőrt, akkor az is túlsúly. Hiába mondtam, hogy eleve logós a bőre!😅 Mindegy betartom az orvos utasításait.
Különben már írtam ezt is, hogy nem csak a %-ot viszem lentebb, most pl.pontosan kiszámoltam a napi kalória szükségletét is az RDAx0,6-os képlet szerint. Meg az adagot is már 75%-ra levettem az eddigi eleve csökkentetthez képest és az esti mozgást is fokozatosan növelem.
Állítólag 2 hét mire megfelelő étrenddel mérhető a fogyás? Mi 5 napja kezdtük a diétáját. Köszi minden segítőkész választ!
Kérdező,ha nem tudsz semmit nem tudom miért pattogsz.
Teljesen jogos,hogy 90kg-os káj nincs.
És ez a felhasználó (meg még talán másik 2) megállás nélkül tolja ide az ostobaságait a káj kutyáiról meg hogy hű de rosszul ismeri mindenki a fajtát holott fingjuk sincs semmiről.
Ezek a kutyák már szét szedtek egy rakás embert,kutyát,állatot,de amúgy kedvesek és jámborak,meg amúgy hű de panelba valóak,amúgy meg kell nekik a hatalmas terület,pizzán és hamburgeren élnek és aki nem így eteti az nem olyan tökös gazda..
Annyi f*szságot össze hordanak teljesen jogos,hogy mindig rájuk szól valaki.
Mert ostobaságokat mondanak sok olyannak aki el is hiszi.
És,ha csak nem gurul a kölyök kutya sem 60kg.
Mindenki elmondta neked,hogy ha a felnőttkori súlyához képest eteted akkor az nem jó.
Mert még nincs meg 60kg és nem is biztos hogy felnőttként kerék annyi lesz.
Ha az állatorvos azt javasolta,hogy ne tömd annyit akkor érdemes megfontolni,hogy igaza van..
Jó,és hol mértél te neki 60kg-ot ha kölyök?
Milyen fajta,mennyi idős,milyen nemű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!