Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, hogy már szinte...

Miért van az, hogy már szinte a szobatiszta kutyám[Amerikai Staffordshire Terrier 4 hónapos] (kan) valamikor még bepisil főleg amikor rosszidő van?

Figyelt kérdés
Pedig már ezelött 3-4 napja nem pisilt be max egyszer, és amikor rossz idő van akkor többször is bepisilt.lehetséges hogy érzi, hogy rossz az idő kint?mert nem nagyon szereti az esős időt.
2010. aug. 28. 21:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát az okát sajnos nem tudom...talán rossz időben kevesebbet viszed ki...de lehet, hogy tényleg az idő miatt.

Amúgy megkérdezhetem hányszor viszed ki egy nap? Milyen időközönként? Éjjel is kiviszed?

Az enyém is lassan 4 hónapos, de 2-3 óránként kiviszem, mert ha nem vinném, akkor még nem jelezné a pisit, és bepisilne :(

Hogy éjjel se pisiljen bent akkor is ki kell vinnem 2-szer kb.

Neked mennyi időt bír ki?

Köszi! :)

2010. aug. 28. 22:04
 2/8 anonim ***** válasza:

éjjel?:O

(nem tudom nekem még nincs kutyám csak lesz)

Nem elég levinni 6-7kor és reggel6-fél7kor?

2010. aug. 28. 22:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát én is 2-3 óránként viszem ki,,hát változó mert például tegnap este nem is pisilt be, meg éjjel amúgy se szokott még az elején egyszer egyszer,,most inkább az a baj, hogy most esett az eső és hiába vittem le 3 óránként egy kicsivel több mint 3 óra mert azért én se akartam mindig szakadó esőbe menni és így többször bepisilt:( de attól lent is pisilt..de amikor jó idő van akkor már nem pisilt be tegnap meg az előtt se talán egyszer,,amúgy kibírt 4-4és fél órát is...és ezen csodálkozok mert ki kellett volna bírnia és ezért gondoltam hogy a rossz idő miatt..mert nagyon nem szereti.
2010. aug. 28. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát nm elég:) Az első időkben semmiképp.

Az én kutyám eléggé hamar megtanulta, hogy mi a helyzet, bár többségében kertben lakik, de bent is szokott lenni. Még sosem piszkított be, ráadásul úgy alszik egésuz éjjel mint a bunda!:) DE, amikor még kicsi volt, akkor meg mászkált, mintha nem lenne más dolga. És akkor bepisilt. PErsze rögtön felkaptam és vittem ki, ott pedig nagy dícséret, így amikor én is kivittem 2-3 óránként és pislt egyet, akkor nagy dícséret, és vissza.

Aztán napokig semmi, utána megint romlika helyzet. Pici még:) azért nem bírja ki. Ha nagyobb lesz, és megtartod a rendszerességet, akkor nagyon ügyes lesz. Meg gondolj bele, hogy te se mész minden éjszaka wc-re, valamikor meg többször:) legalábbis én. Szóval ez így lehet a kutyáknál is.

Türelem:)

2010. aug. 28. 22:23
 5/8 anonim ***** válasza:

értem:S

anyumnak uszkárja volt,de ő megtanulta,h este,és hajnalban pisilhet..amikor dszobatiszta lett este be sem pisilt..csak mert éjszaka én nem tudom levinni:S

panelban lakunk:S

legfeljebb felveszem a szőnyegeket estére:S

nappal pedig viszem le direkt tavasz végére tervezzük a pici westiet, h nyáron többet tudjak vele törődni:)

Mert ha lesz suli akkor is reggel tudom levinni meg ha hazaértem.Meg esetleg anya fél 12kor:)

2010. aug. 28. 22:30
 6/8 anonim ***** válasza:
*délelőtt
2010. aug. 28. 22:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Tudod, amikor te kicsi voltál, kb. négy éves és már nem pelenkáztak, mégis volt, hogy bepisiltél. Bizony gyerek és kölyök kutya után takarítani kell.

A kölyök kutyának még nincs teljesen kifejlődve a húgyhólyag és van, hogy akár az embergyerek, későn észleli az ingert, mert játszik, mert másra figyel.

A kutya alapból szobatiszta, ha felnőtt lesz.

Egyetlen megoldás: türelmes vagy és RENDSZERES IDŐBEN viszed sétálni.

Amíg kölyök addig takarítanod kell utána, de mire felnőtt lesz, addigra ilyen gondod nem lesz.

Feltéve, ha a rendszerességet megtartod.

2010. aug. 29. 11:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Még valami.

Ha sokat pisil, akkor esetleg vidd állatorvoshoz, mert lehet hogy felfázott, vagy valamilyen fertőzést kapott.

2010. aug. 29. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!