Hàziàllat nevelès?
Rottweiler piskóta hozzá képest. 2 helyen jártunk kutyaiskolába. Mindkét helyen mondták hogy így csináljam, mivel ő harci kutya volt 4 évig és folyamat vadították, elrontották...
Szóval amíg nem ismersz minket ne ítélkezz.
A másik kutyusom egy angyal, ő tenyésztőtől van és életében nem kapott oda, neki elég a jutalmazásos módszer pedig bullmasztiff...
Hozzád senki sem szólt.A kérdezőnek írt mindenki választ kb.Ha csak nem te vagy az másik fiókról.
És,egy problémás befogadott kutya teljesen más.Te javítani próbálsz a már elrontotton.
A kérdező egy saját kutyát ront el éppen,amit ha nem fog tudni megnevelni talán pont te leszel az aki őt is befogadja és javítani próbálja a hibáját.
"inden kutyaoktatò megmondta, hogy ilyen esetben le kell meccselni, hogy ki a főnök"
"Lemeccselni" a kutyával azt,hogy ki a főnök nem azt jelenti,hogy bántod.A fogalmakkal és azzal sem vagy tisztában,hogy mit kellene csinálnod.
Ha egy agresszív kutya (már pedig ez nem dominancia gond,hanem agresszió és talán már rég FÉLELMI agresszió..) grabancát elkapod mégis mit vársz,majd meghunyászkodik,hogy jaj pistike nem úgy gondoltam?
Francokat,ha megunja hogy a földre nyomkodod egyszer felindulásból leharapja a töködet.
Nem szabad megfélemlíteni a kutyát.Miért? Mert akkor félelemből fog támadni,hogy TE ne bántsd.Van kutya aki behódol,de az sem tisztelni fog,és nem szeretni fog.Hanem félelem okán megpróbál úgy tenni,ahogy éppen neked van kedved utasítgatni.
Egy kutyát nevelni kell és tanítani.Ha jól csinálod semmi szükség rá,hogy grabancon ragadd és a földre nyomd.
Elrontani? Azzal rontom el, ha hagyom, hogy a kutya kedve szerint megharapjon, màr ne is haragudj. Megèrtem èn, ha neked eddig mèg csak ölebek jàrtak a kezeid közt, de az èn kutyàm amiòta csak elhoztuk a tenyèsztőtől ilyen termèszetű volt. Nem agresszìv, pimasz. Mint a legtöbb kölyök alapvetően, a mèrtèke azonban kissè kellemetlenebb. Sajnos el kell fogadni, hogy nem minden kutyàt lehet csak szèp szòval nevelni, ahogy ez sajnos az embergyereknèl is ìgy van! Gondolom kedves kötekedő vàlaszadò sosem kevertèl le egy atyai pofont a gyermekeidnek, ès te sem kaptàl a szüleidtől. Ha pedig mègis, akkor is tàvol àllunk mèg az emlìtett dolgoktòl, ugyanis èn nem verem a kutyàmat, soha nem is ütöttem, de mindig is pimasz volt, ès ha kedve szerint egyik pillanatról a màsikra ülèsből felugrott, hogy megkapjon, a grabancàt elkaptam neki (nem emeltem fel). Egymàst is ìgy nevelik meg, hasonlò mòdon az előzőekben vàlaszolòhoz, az èn kutyàmat sem ismered, ahogy engem sem. Bàr mèg kölyök, de attòl fogva, hogy tisztàban lett a “nem” szò fogalmàval, minden fizikai kontakt nèlkül, azòta elèg rosszul viseli, ha meghallja. Mi a tanàcsod akkor? Mit kellene egy ilyen helyzetben tenni szerinted? Annò kezdőként vicces volt kipróbálgatni az “ignoràlom” vagy “elmegyek” ha rosszat csinàl mòdszereket, de nem volt hatàsos hònapok mùltàn sem. Azòta a kutyàm is jobban kötődik hozzàm, hiszed vagy sem, nem fèl tőlem, mert mindig örömmel szalad felèm, ha meglàt, ami a règebbi korszakokban nem volt túl jellemző. Neki alfa kell, nem bèbiszitter, ő ilyen jellemű.
Tehàt, ha nem èrtesz velem ès az àllatorvos/ kutyaoktatòinkkal egyet, akkor kèrlek, mondd el, hogy te mit csinàlnàl màskèpp? Ha a szò nem hasznàl? Mert kàrt èn sem tennèk benne soha.
Persze,ha te nem bírsz el a kutyáddal akkor nyílván mindenkinek csak ölebe lehet.
Te szerencsétlen..Fordulj kutya iskolához,mert egy rohadt pillanatig sem fogod érteni,hogy hogyan viszonyulj a kutyához.
OTT TÉGED meg fognak tanítani,hogy ahhoz az adott egyedhez hogyan állj,hogyan tanítsd,hogyan értsd meg mit miért csinál.
És ne szidd a kiskutyás gazdákat.Minden tisztelet azé a gazdáé aki mérettől függetlenül tud bánni a kutyával.Mert a kis termetű kutya is kutya.
-Nem öleb,hanem társasági kutya.Nincs öleb
-Azok is tudnak harapni,és igen,az is fáj
-Sok kistestű fajta makacsabb és nehezebb eset mint bármelyik nagy.
És,btw.Jelen pillanatban Cane Corsom van.Mint mondtam,Rotim is volt.
Kan,ivaros mindkettő.Soha nem volt velük gondom.És tudod miért? Kezdő gazdiként nem névtelenül a nyálamat vertem,hogy mi az,hogy rossz tanácsokat adnak nekem itt-ott.
Hanem felkerestem valakit aki tudta hogyan kell a rottweilerrel bánni (a tenyésztőjét..)
Mindent elmondott amit kellett.Sosem kellett megemelnem a kezem ahhoz,hogy az elején problémás kutyámból szófogadó egyed legyen.Igaz,sok munka volt vele,és nem volt egyszerű menet,de sose a kutyát vagy másokat okolták,ha nem ment valami.
Sosem voltam olyan aki máson verné le a port.Volt aki rossz tanácsot adott,ez tény.De tanultam belőle és többet nem úgy csináltam ahogy tőle hallottam.(például hogy tegyek rá hámot mert nem fog húzni.frászt,lobogtam utána hetekig mire szóltak,hogy tegyek má' rá nyakörvet..)
Nem vagyok ràd hajlandò több szòt pazarolni, mivel azt sem tudtad megèrteni, hogy JÀRUNK kutyaiskolàba, különböző iskolàkból OKTATÒT is ismerünk, ès mind azt mondta, amit feljebb èn is leìrtam.
Jò lenne, ha tudnàl szöveget èrtelmezni, az ölebről nem feltètlen kistestű kutyàra kell asszociàlni, kettőnk közül làtszólag te hasznàlod a kifejezèst pejoratìv èrtelmèben, mègis engem pròbàlsz kioktatni, hogy ez milyen lenèző. Ha elolvasnàd a többi vàlaszolòt is, màsnàl is akadt olyan kutya, aki szeretetben valò nevelès ELLENÈRE is pròbàlta a csalàdot/gazdit a vègletekig ledominàlni. A te kutyàd nem ilyen, könnyebb dolgod van vele, ettől mèg ugyanùgy szeretem az enyèmet, nem lesz tőle rosszabb vagy kevesebb, ès mègegyszer leìrom, hàtha megèrted, hogy NEM emelek rà kezet. A kutyàm màr tud viselkedni, de majd ha olyan tetyetotya gazdihoz kerül dominàns jòszàg, aki semmit nem tud a kutyàkròl ès nem is egy vezetőegyènisèg, annak majd magyaràzd meg, hogy te milyen menő csàvò voltàl, hogy kèt szubmisszìv jellemű kutyàt tudtàl formàlgatni, miközben èppen a szòban forgò gazdi hàtàra màszik, lepisili a cipőjèt vagy a macskàjàt pròbàlja meghàgni egy boldog, szeretetteljes labdàzàs utàn.
Mert a falkában a falkavezér is csak jutalmazta meg babusgatta...
Hagyjuk már.
Szerencsétlen kutyák,ennyi pancser gazdát kapni.Ülsz az embereddel szemben,próbálod kitalálni mire gondol az meg nagy alfa kutyát játszva jól megrángat,hogy mit hívod ki magad ellen,hogy mersz dominanciát mutatni..:D
Annyira szánalmas ez.Sokan az ajtóból is rángatják vissza a kutyát,hogy Úristen ő lépett be előbb takarodjon hátra mert én vagyok itt az alfabácsi..
Meg még ki tudja milyen hülyeségeitek vannak.😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!