Szőrtüszőatkás, sebes bőrű kutyának árt a klóros vízű medence?
Sziasztok!
Párom szüleinek a kutyusa elég rossz bőrben van, ugyanis kiderült, hogy szőrtüszőatkája van/volt. Kapott gyógyszeres kezelést, de még mindig nagyon csúnya a bőre, kihullott a szőre, le is van fogyva szegény és így is vakarózik. Nézni is rossz...
Viszont ami engem zavar, hogy ők ezek ellenére is beleengedik a medencéjükbe. Nem azért, mert finnyás lennék, hanem mert az a víz rettenetesen klóros, sokszor még másnap is érzem a hajamon a klórszagot, vagy a fürdőruhámon. A kutyát meg ki sem lehet szedni a medencéből órákon át, ha beengedik. Utána vakarózik, mint az őrölt és rágja magát. Kérdeztem már a páromtól, hogy ettől nem-e lesz rosszabb a bőre, de azt mondta, hogy szerinte nem... Csak sokszor még az én bőröm is kiszárad, a kutyának ez nem árt?
Szerintem a klóros víz b@ssza szét a bőrét. Sőt, több mint valószínű. Sokszor a kutya, cica bőre érzékenyebb, nem véletlen van nekik külön gyártott kisállatsampon.
A klór tud ám marni, nem véletlen van meghatározva mennyi vízbe rakhatsz mennyi klórt. Általában 1db 20g tabletta 10m³ vízre van.
Említeni kellene a dokinak hogy klóros vízben úszik, hátha hallgatnak az állatorvosra és abbahagyják.
Off:
Víztesztet szoktak csinálni? (Nekem pl papírcsík van, bele kell mártani a medence vizébe, és a szín alapján meghatározható a klór mértéke, pH, hasznos kis cucc)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!