Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől rágja a szibériai...

Sterre kérdése:

Mitől rágja a szibériai huskym a saját hátsó és az egyik mellső lábát?

Figyelt kérdés
Van egy 10 hónapos husky-m aki már szinte sebesség rágja a saját lábát. Egészségügyileg semmi probléma nincs vele,3 orvos is megvizsgálta már. Játékai vannak amiket rághat, unatkozni sem unatkozik. Volt már valakivel hasonló? Hogyan tudnám leszoktatni?

2021. aug. 4. 18:34
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Allergia esetleg? Mit eszik?
2021. aug. 4. 18:45
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Allergiateszt volt? Leggyakrabban allergiara utalo jel, de ritkabb esetben lehet idegrendszeri, vagy tanult, megszokott viselkedes, amitol nagy odafigyelessel le lehet tiltani.
2021. aug. 4. 18:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha rágja a lábait gyakran az zsibbadástól is lehet,ami keringési zavar,szívbetegségek jele is.

Ha mellé sokat zihál (az átlagnál is többet),a melegben látszólag is rosszul van szinte biztosra veheted a szívbajt.

2021. aug. 4. 19:18
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Lehet, hogy valamiért viszket neki. Kullancs a lábujjai között, kiütések, víruos fertőzés, allergia vagy tikk is lehet a háttérben. Ha nincs koomlyabb oka rá, akkor elég okos és fegyelmezett ahhoz, hogy rendszeres rászólással le lehessen szoktatni, de én először mindenképpen az okát próbálnám kideríteni.
2021. aug. 4. 19:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az eddig említettek mellett idegbecsípódés vagy szívelégtelenség miatt lehet zibbadás is az oka.
2021. aug. 4. 19:22
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Ha csak nincs a mancsai között valami pl toklász akkor allergia vagy csak rossz szokás.

Nekem a kanomnak kölyök korában valami megszúrta a heréjénél a parkban, aztán volt ott egy pici seb, habár elmúlt már. Rossz szokássá vállt,hogy nyalja és tiszta csomó ott a szőr. Géppel nyírtam ki ott(kutyakozmetikus vagyok),de azt vettem észre az is irritálja így ollóval nyírkálom rövidebbre szőrt,hogy ne álljon össze. De sajnos nyalja. Orvos látta nem láttot semmit. Nem piros,nincs semmi baja a heréinek.Kentem sudocrémmel is, hintőporoztam, aloe sprével fújkáltam be. Semmi nem használt.

Rossz szokássá vállt. De tervben van az ivartalanítás. Persze nem biztos,hogy megszűnik a próbléma,de nem baj.

2021. aug. 4. 19:27
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
Vagy allergia, vagy idegi problema (sajnos).
2021. aug. 4. 22:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem a macskát rágja hanem felül a hajlatnál a külső felét. Allergiateszt mellett vérvétel is volt. Makk egészséges. Nem zihál a kelleténél többet sem.
2021. aug. 4. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor neurológiára is érdemes tenni egy kitérőt,ha már súlyos vagy zavaró lesz ez.

Mert könnyen lehet idegrendszeri gebasz.

2021. aug. 4. 22:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!