Szerinted melyik a gyengédebb, kedvesebb? Labrador, vagy az amstaff?
Mindkét kutya kedves, ha úgy van nevelve. Egy labrador is bárkinek neki mehet ha nincs szocializálva stb. Az tény, hogy a labradorok nagyon család centrikus kutyák és kezdő kutyásnak is ajánlják. Gyerekekkel is jól meg van, igazi társ tud lenni. Egy amerikai staffordshire terrierrel keményebben kell bánni. Nem szabad elfelejteni, hogy terrier. Hamar a fejedre nőhet és mindig keresi a kibúvókat, hogy hogyan válhatna Ő főnökké. Domináns is így aki nem ért az ilyen kutyákhoz nem ajánlom (vagy egy nagyon jó kutyasulival). Ugyanolyan barátságos, gyengéd tud lenni gyerekekkel mint egy labrador. Csak nehezebb nevelni. Veszélyesebb nyilván az amstaff mivel könnyebb "elrontani".
Ennek ellenére én amstaffot választanám mivel nekem jobban tetszik a személyisége, kinézete, temperamentuma. De ha Te nem vagy biztos benne 100%-ig, hogy elbírnál vele akkor ne válaszd ezt a fajtát mert megfogod bánni. Persze egy labradort is szívesen elfogadnák, ha mondjuk kertes házban laknék és volna több helyem. Meg persze ha anyagilag megengedhetem magamnak.
Köszi a válaszokat, és a tanácsokat! Én tudom, ismerem őket, mert mindkettőt tartom. xD
Csak anyám szerint a labradorunk gyengédebben ugrik fel, míg az amstaffunk nekiugrik az embernek. Pont fordíta: A staffi a szelídebb, a labi egy kicsit harapós, nem engedi hogy simogassák idegenek.
12/fiu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!