Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Leteheti egy nem törzskönyves...

Leteheti egy nem törzskönyves Angol cocker spániel a munkavizsgát?

Figyelt kérdés
Van egy angol cockerem, nincs törzskönyve de fajtatiszta (magyarul fajtajellegű). Van tehetsége az apportban, nincs lövésfélelme, és szeret/tud úszni is. Azon kívül engedelmes. Még kéne neki ugyan képzés, de hogy le tehetném-e vele. Mert nagyon büszke lennék rá, munkavonalú spániel, csak apáék voltak olyan hülyék, hogy plusz 5.e forintot nem adtak még a tenyésztőnek, hogy kiváltsa neki a törzskönyvét, pedig mindegyik másik tesójának volt.
2010. aug. 28. 14:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem leteheti a munka vizsgát igen. ha jól tudom utólag is tudja a tenyésztő törzskönyveztetni de ebben nem vagyok biztos.
2010. aug. 28. 15:04
 2/11 anonim ***** válasza:

OFF: hát az milyen tenyésztő aki nem ad törzskönyvet??? a törzskönyv mindennkééppen jár egy fajtatiszta kutyához....

olyan nincs h nemkell tk mert minek és akkor jólvan akkor nemadok neki stb...

2010. aug. 28. 15:05
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
utolsó: van, aki hobbi célra házikutyának viszi el a tenyésztett állatokat, ilyenkor nem kérnek törzskönyvet. A törzskönyvet előre kell jelezni ha kérsz ugyanúgy mint annó még a chipet (amit tudjuk hogy most már kötelező) és ezek plusz költséget jelentenek (ebben az esetben a tk 5000+ lett volna).
2010. aug. 28. 15:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Apáé anno. 3 éve csak hobbikutyusnak vették, nem gondoltak bele hosszútávon, hogy nekem terveim vannak vele. És mikor 4 hetesek voltak elmentünk őket megnézni, és mondta, hogyha kell e neki törzskönyv és mondta, hogy az még plusz 5e. ft lenne (mert így tk. nélkül 40.000-ért vettük őt.) de ők nemet mondtak. Késöbb persze már bánkódtam mikor bele akartam vetni magam a kutyázásba, nem találtam lehetőséget, mert kiállításra sem vihettem.:(
2010. aug. 28. 15:26
 5/11 anonim ***** válasza:

Az alombejelentőt 10 nappal a születés után legkésőbb be kell adni, nem?

és akkor kell igényelni a TK-et is.

És tenyésztő nem ad 40ért kiskutyát, 8 hetes koráig a kutya többe kerül 40ezernél.

Bocs azoffért.

szerintem a helyi kutyasuliban kellene érdeklődnöd, vagy kérdezz meg pár spáneles embert.

2010. aug. 28. 17:43
 6/11 A kérdező kommentje:
a tenyésztőnek akkor az volt ez első alma, nem kért olyan sokat, de a kutyus egészséges, a szülei tenyészszemlések voltak, több kiállítási eredménnyel és az apja munkavizsgás is volt,és le voltak szűrve DP-re és PRA-ra is. Szóval biztos nem szaporítótól láttuk a papírokat is, a szülők törzskönyvei is eredetiek, a tenyészszemle is, és a kupák is (ezt már ellenőrizük mióta egy ismerősünk nagyon megjárta, mert minden hamis volt, amit látott annál a "tenyésztőnél, akinél westie-t akart venni).
2010. aug. 28. 21:04
 7/11 anonim ***** válasza:
Aki Tenyésztő, és hobbi célra TK nélkül adja, az is letörzskönyvezteti az ÖSSZES kicsit, csak nem adja oda az eredeti TK-t a gazdinak, hanem csak egy másolatot. Ivartalanítás után kaphatja meg csak az eredetit.
2010. aug. 28. 21:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem az volt a kérdés, milyen a tenyésztő, akitől vették a kutyát.Most ássa el magát a kérdező, mert nincs papír a kedvencének?

A kérdésre válaszolva: keresd meg a kutyád fajtaklubjának honlapját.Ott valószínűleg találsz utalást a vizsgára és a feltételeiről. Sőt, biztosan van elérhetőség , ahol pontosan tudnak neked válaszolni.

2010. aug. 29. 00:50
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi utolsó. :) Nem én tehettem róla, akkor még csak 12 éves voltam, most már 15 vagyok és nagyon érdekel a kutyázás, mióta a nagymamám egyszer elvitt nézőnek egy CACIB-ra, és nagyon tetszett a hangulat, a kutyák szépek voltak, szóval egyszer majd én is szeretnék kiállításokra járni saját kutyával. De a jelenlegi spánimmal ez nem lehetséges (max. MKSZ kiállításokra) úgyhogy inkább sport után nézünk.
2010. aug. 29. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Sajnos a kérdésedre nem igazán válaszoltak, illetve egy valaki és ő sem jól!

Törzskönyv nélkül nem nevezheted a cockered sem munka- sem képességvizsgára.

Azt írtad, hogy munka vonalú spániel. Ezzel kötözködnék kicsit. Magyarországon ma összesen 2 azaz két munka vonalú angol cocker él, az összes többi küllemre szelektált típus, azaz a klasszikus angol cocker.

A hazánkban élő két munka vonalú cockernek pedig még nem születtek (tudtommal) utódai (a szuka még nincs 2 éves).

A munka spanik: Cynhinfa Heinz 'Brian' és Saxophone Wear 'Ivy'. Őket itt találod: [link]

2010. aug. 29. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!