Kezdő kutyatartónak a retrieveren és labradoron kívül milyen fajtát ajánlanátok még?
17-es igazad van!
Az enyémet is ellopták.
A golden cuki meg minden, de sajnos nem egy esetet hallottam, hogy támadott, mert nem volt megnevelve. Oké, ez minden kutyára igaz. Viszont a golden is vadászkutya, ezt ne felejtsük el, a gügyögésen és pár labdaeldobáson kívül tanítani, nevelni, fárasztani kell. Sok divatból tartott goldinál ezt nem veszik figyelembe. Ezenkívül úgy hallottam, hogy kezdik túltenyészeteni hozzá nem értő "tenyészők" és "szaporítók" és amúgy is egyre több az ideggyenge.
Sok múlik azon, hogy mit tudsz neki nyújtani, milyen a személyiséged. Hozzám a békés, nagyobb testű, nem pörgős juhászkutyák és más óriások állnak közel, szóval ezek közül ajánlok: berni pásztor, óangol juhász, skót juhász, bernáthegyi, újfundlandi. Nyilván tudd, hogy persze ezek nem olcsó kutyák. De a nevelésükkel általában nem szokott gond lenni.
Általában. Én is láttam már harapós bobtailt, meg amúgy akár kezdőknek is könnyen kezelhető német juhászt.
Vagy még a kisebb testűek közül szokták ajánlani a kisebb uszkárokat és azokat a kistestű kutyákat, amik nem terrierek (és nem a tacskó).
Ideggyenge..minden neveletlen kutyát """szaporítós ideggyengének""" titulálnak.
Holott tenyésztőtől jött kutya is pontosan ugyan úgy viselkedik az adott gazda kezében.Kutyát nevelni kevesen tudnak,és könnyebb a kutyára fogni,hogy az a defektes biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!