Társashazban mit szólhatnak a szomszédok ha magamhiz veszek egy kutyát ami néha ugat?
Alapító omiratban nem láttam kutyatartasról semmit.
Meg nyilván vinném kutyasuliba.
De ha lenne majd olyan időszak mikor ugat akkor mit csinálhatnak a szomszédok?
Az, ha néha ugat egy kutya, na bumm, van ilyen.
De ha folyamatosan, mint egy felhúzható kültéri riasztó, az már problémás.
Nincs baj,ha nem éjjel-nappal.
Én most voltam lent pont,mert a szomszéd hülye idióta csivavája naphosszat csak ugat az ajtóban.A semmire.Szeretnék végre aludni,és jó lenne az is,ha nem ugatná fel a kicsiket.Alá írom egy anya legyen napra kész de azért kialudhatom magam a kb 3-5 szabad órámban szerintem..
Folyamatosan egyedül van hagyva,vagy épp tárra nyitott ablakkal és ajtóval fekszik bent a házban a körfolyosón meg ott rohangál is sokszor ahelyett hogy levinné.
Én első sorban nem a kutyára haragszom,mert nem (csak) ő tehet róla,de mégis rajta csattan az ostor mert már többen is jeleztük a csaj tulaja felé,hogy elég volt a kutyából.
Persze innen majd mindenki lehord,hogy én vagyok a nyafka..
De a saját házamban szerintem nem kell megfulladnom a melegben zárt ablakkal csak hogy egész nap vagy éjjel ne azt hallgassuk,hogy "wraff,wraff"..
Úgyhogy ha nagyon ugatós kérlek,csak úgy vidd oda,hogy előbb megkérdezed a szomszédokat és meg vagy róla győződve,hogy az a "néha ugat" nem egésznap ugat.
Nem jó dolog kialvatlannak lenni.
Nincs problema ezzel. Semmit se tudnak csinalni.
Nalunk orulnek,h a betoroket meg az olalkodo szemetnepseget tavoltartja. De megse ok futnak vele meg nem ok etetik.
Renelem szem nagy kozepazsiait vagy snauzert valasztasz!
Vagy ideiglenes befogadokent kiprobalsz 1-2 rettegett hazorzo fajtat.
5 éve van néha ugatós kutyám, a semmit nem ugatja, jó az idegrendszere, a lépcsőház zaját se, és a többi kutya ugatására sem ugat vissza. Az egyetlen dolog amit ugat, az a párom ha hazajön. Sehogy a világon nem tudtuk róla leszoktatni, ezért ebbe beletörődtünk. Már a második lakás amiben azóta lakunk amióta ő megvan, soha nem szóltak nekem miatta, ennyi tolerancia mindenkinek belefér, más reggel 6kor zubogtatja a vizet, vagy este 10kor klopfolja a húst.
Ha tényleg nem egy 0-24-es sziréna akkor nem fog senkit zavarni az ugatása és tenni se tehet ellene semmit a kutyagyűlölő Julika néni se azt hazudva hogy folyton ugat a kutya, ha nem igaz.
Ha viszont tényleg zavaró, akkor a birtokvédelem valóban játszik meg az állatvédők is, hiszen a kutyának sem jó ha egész nap ugat, elvihetik.
Nekem és szembeszomszédomnak is van kutyája, ahogyan a házban még sokaknak. Ha érkezik valakihez egy kutya, akkor körbeszól, hogy most egy darabig ugatni fog és ezer bocs. A lakóközösségünk elfogadó, akinek kutyája van, az átélte az ugatóskorszakot, akinek nincs, annak gyereke van vagy hosszú felújítást végzett, mindenki okozott kissebb-nagyobb kellemetlenséget, már ilyeneket nem teszünk szóvá, csak ha hosszúra nyúlik és állandó.
Én közöltem, hogyha ugat a kutya ne menjenek oda csöngetni meg dörömbölni, mert nem vagyok otthon. Ha csak néha vakkant egyet, az senkit nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!