Tiszteletlen lenne nagybátyám nevét adni a kutyámnak? Megharagudna érte? (Él a nagybácsi)
Nekem volt egy cicám akinek emberi neve volt. Az egyik unokatesómat akivel elég ritkán találkozunk szintén ugyan úgy hívják. Amikor volt nálunk látogatóba mondtam neki, hogy a cicának ugyan az a neve mint neki, nevettünk egyet, és ennyi volt az egész. :D Szerintem ez emberfüggő, hogy ki hogy reagálja le ezt.
Illetve nem mindegy hogy miért adod neki ugyan azt a nevet, azért mert ténylegesen a nagybátyádat látod benne valamilyen szempontból, vagy csak ránéztél és "igen, ennek a kutyának tuti Béla lenne a neve ha ember lenne... legyen hát Béla".
Attól függ hogy hogy áll a kutyákhoz. Ha utálja őket és magát felsőbbrendűnek képzeli, csak mert embernek született, akkor haragudni fog. Ha nincs istenkomplexusa és tisztában van vele hogy az ember csak egy faj a sok közül, és szereti a kutyákat, akkor semmi baja nem lesz vele.
Én nem bánnám ha rólam neveznének el egy kutyát vagy bármilyen állatot. Egyrészt imádom őket, másrészt ez a tisztelet jele is, ha pont rólam akar valaki elnevezni egy élőlényt, legyen az ember vagy állat.
Nálunk az anyós hívta a kutyámat mindig Gézának. Ezt annyira viccesen csinálta, hogy belsős becenév lett, mindkét családban.
Aztán bemutatkozott a házhoz kijáró Fundamenta ügyintéző... Géza... Neki rosszul esett, mikor az anyós elszólta magát. :D Pedig tényleg törtük magunkat, hogy a tisztességes nevén hívjuk a kutyát, ha ott a pasi.
Nincs millió egy másik név a világon,muszáj rokon nevét adni..? :D
Kutyának ráadásul,ha nem is haragudna meg érte ez elég kellemetlen.Képzeld el,hogy ő meg szerez ez kutyát és a te neveden kezdi szólongatni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!