Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meghasad a szivem van valaki...

Meghasad a szivem van valaki ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
A kis kutyam 9 éves lány kutya.A mellében apró duzzanatok keletkeztek, meg is mütötték a fél oldali melleit levették.Azt hittem megmenekült, ujra van neki a másik oldalon és állitólag nem érdemes megmütetni.Nem volt testi kapcsolata másik kutyussal,tehát igy szülni sem szült,a férjem nem hagyta.
2021. júl. 20. 18:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%
Miénknek is növekszik sajnos egy daganat az egyik emlőjében és félünk már a műtéttől mert 12 éves. Nagyon félek hogy az altatást nem bírná már. Egyébként hála istennek egyelőre semmilyen jelét nem adja, hogy fájdalma lenne vagy ilyesmi. Tudom, hogy meg kéne műteni és gondolkodok rajta sokat de félek.
2021. júl. 20. 18:18
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha lettek volna kölykei akkor is elő jött volna ez a probléma, csak akkor még egy alom felesleges kiskutya is a világra jött volna.
2021. júl. 20. 18:22
 3/17 A kérdező kommentje:

õt is most mütötték kb.2 hónapja, amikor felébredt az altatásból de még kába volt felismerte a hangomat.Könnyezett a szemei.Viszont hõsiesen viselte a fájdalmakat.

1/1Es nincs neki áttét?

2021. júl. 20. 18:22
 4/17 A kérdező kommentje:

2/3

Igen azért nem akartuk, mert nem tudtuk volna hovatenni a kis kutyákat.Az állatorvos azt mondta,hogy ki kellett volna venni a petefészkét.

2021. júl. 20. 18:23
 5/17 anonim ***** válasza:
99%

Mit mondott az orvos, miért "nem érdemes" műteni? Áttétei vannak? Hol? Sajnos a kutyánál az emlődaganat tényleg gyakran ad áttétet, pl. tüdőbe.

Ha nagyon szereted a kutyádat, vidd el másik orvoshoz, kérj másodvéleményt és pontos tájékoztatást.

Az, hogy "nem érdemes" műteni, nem pontos tájékoztatás. Elmagyarázta az orvos, hogy mik a kilátásai műtéttel és műtét nélkül? Milyen lehetséges kezelést tud ajánlani? Pontosan hol, milyen daganata van a kutyának?

Ha nem mersz rákérdezni ezekre, vigyél magaddal valakit, aki mer. Ne hagyd, hogy az orvos félinformációval lerázzon. Ha nem együttműködő, menj másik orvoshoz.

A te kutyád, te fizetsz az orvosnak, állj a sarkadra, és ha megvan MINDEN információ, akkor tudsz majd felelős döntést hozni.

2021. júl. 20. 18:27
 6/17 anonim ***** válasza:
95%
1-es vagyok, nekünk az orvos azt mondta, hogy mivel idős már ezért nem biztos, hogy terhelni kéne őt műtéttel mert valószínűleg úgysem lesz olyan sok ideje a daganatnak eldurvulni. Úgy legyen! Áttétről nem tudunk.
2021. júl. 20. 18:29
 7/17 anonim ***** válasza:
95%

Én írtam az 5. választ a tájékozódásról.

Nekem volt egy spánielem, amit gyerekek találtak az utcán, haza nem vihették, úgy fogadtam örökbe. Rákos volt. Az orvos 10-12 év körülinek mondta. Húzta a száját, hogy a kutya túl öreg a műtéthez. Megjegyzem, jó állapotban volt a kutya, miután a koszból meg a túlnőtt szőrből kivakartam és rendes kaját kapott, energikus is volt.

Másik orvoshoz vittem, rendes állatkórházba, ahol azt mondták, ha én vállalom, próbáljuk meg.

Még 4 évig élt a kutya teljes értékű egészséges életet. Akkor valóban újra rákos lett, de akkor az állapota is annyira leromlott, szinte összeesett a kutya 2 hét alatt, hogy és sem akartam a műtétet, mert akkor már tényleg nem volt értelme.

De a kutya kapott még 4 boldog évet, az utolsó 2 héttől eltekintve tökéletes egészségnek örvendett, 10-15 kilométeres túrákra jártunk vele, úszott, futott. Nekem megérte, és szerintem neki is.

2021. júl. 20. 18:43
 8/17 anonim ***** válasza:
74%

Miért nem lett ivartalanítva?? Köztudott hogy az nem csak a kiskutyákat előzi meg.

Kérdezz meg más orvosokat is, lehet hogy érdemes műteni.

2021. júl. 20. 18:52
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
En is azt mondom, mutasd meg egy masik orvosnak is, hatha... De meg igy lehetnek boldog honapjai evei veletek. Sajnos akkor is kialakulhatott volna, ha ivartalanitva van, csak kevesebb szazalekos esellyel. Csak tegyetek boldogga az utolso idoben, ez a legtobb, amit tehettek erte,ha tenyleg nem mutheto.
2021. júl. 20. 19:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg ez az új daganat már áttét, és nem csak úgy másodjára alakult ki az elsőtől függetlenül. Kemoterápiát lehetne megpróbálni, ha csinálják kutyákra, a műtét önmagában itt már semmit nem fog érni. Az első szövettanja alapján talán meg lehet mondani, hogy milyen szer használna nagy valószínűséggel. Egyik rokon kutyája több, mint 15 évig élt, szóval én nem adnám fel csak az életkor miatt, ha van rá lehetőség, hogy meghosszabbítsd az életét.
2021. júl. 20. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!