Meghasad a szivem van valaki ebben a helyzetben?
õt is most mütötték kb.2 hónapja, amikor felébredt az altatásból de még kába volt felismerte a hangomat.Könnyezett a szemei.Viszont hõsiesen viselte a fájdalmakat.
1/1Es nincs neki áttét?
2/3
Igen azért nem akartuk, mert nem tudtuk volna hovatenni a kis kutyákat.Az állatorvos azt mondta,hogy ki kellett volna venni a petefészkét.
Mit mondott az orvos, miért "nem érdemes" műteni? Áttétei vannak? Hol? Sajnos a kutyánál az emlődaganat tényleg gyakran ad áttétet, pl. tüdőbe.
Ha nagyon szereted a kutyádat, vidd el másik orvoshoz, kérj másodvéleményt és pontos tájékoztatást.
Az, hogy "nem érdemes" műteni, nem pontos tájékoztatás. Elmagyarázta az orvos, hogy mik a kilátásai műtéttel és műtét nélkül? Milyen lehetséges kezelést tud ajánlani? Pontosan hol, milyen daganata van a kutyának?
Ha nem mersz rákérdezni ezekre, vigyél magaddal valakit, aki mer. Ne hagyd, hogy az orvos félinformációval lerázzon. Ha nem együttműködő, menj másik orvoshoz.
A te kutyád, te fizetsz az orvosnak, állj a sarkadra, és ha megvan MINDEN információ, akkor tudsz majd felelős döntést hozni.
Én írtam az 5. választ a tájékozódásról.
Nekem volt egy spánielem, amit gyerekek találtak az utcán, haza nem vihették, úgy fogadtam örökbe. Rákos volt. Az orvos 10-12 év körülinek mondta. Húzta a száját, hogy a kutya túl öreg a műtéthez. Megjegyzem, jó állapotban volt a kutya, miután a koszból meg a túlnőtt szőrből kivakartam és rendes kaját kapott, energikus is volt.
Másik orvoshoz vittem, rendes állatkórházba, ahol azt mondták, ha én vállalom, próbáljuk meg.
Még 4 évig élt a kutya teljes értékű egészséges életet. Akkor valóban újra rákos lett, de akkor az állapota is annyira leromlott, szinte összeesett a kutya 2 hét alatt, hogy és sem akartam a műtétet, mert akkor már tényleg nem volt értelme.
De a kutya kapott még 4 boldog évet, az utolsó 2 héttől eltekintve tökéletes egészségnek örvendett, 10-15 kilométeres túrákra jártunk vele, úszott, futott. Nekem megérte, és szerintem neki is.
Miért nem lett ivartalanítva?? Köztudott hogy az nem csak a kiskutyákat előzi meg.
Kérdezz meg más orvosokat is, lehet hogy érdemes műteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!