Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jól tettem, hogy tűvel kibökte...

Jól tettem, hogy tűvel kiböktem a kutyám hasán a heget?

Figyelt kérdés
A kutyámat műtötték kb. 3-4 hete,és a varrat nem gyógyult be rendesen,elkezdett lilulni,és ilyen sárgás gennyes pont nőtt a hegén. Kifertőtlenítettem egy tűt,és kiböktem neki,kinyomkodtam,és lefertőtlenítettem betadine oldattal. Ez 3 napja volt,azóta már nem lila a varrata,nem gennyesesedik már,szépen gyógyul. Ez így is marad,vagy ezután még elfertőződhet neki? Butaságot csináltam? :S
2010. aug. 27. 17:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Jobb lett volna visszavinni a dokihoz és megmutatni neki,de szerintem nem lesz baj.
2010. aug. 27. 17:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csináltál azt, a doki is megnyitotta volna a sebet . Én a macskámnak csináltam ilyen mikor a katéter helye begyulladt. Állatorvos nem csinált semmit, merthogy majd magától kitisztul. Hát b..tt kitisztulni, én kimosogattam neki kamillával, persze előtte megnyitottam én is .
2010. aug. 27. 17:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínű én is ezt tettem volna. A miénknek egy toklász (kalászos fű termése) ment a bőre alá. Beszéltem az állatorvossal, és elmondta, mit tegyek. Fertőtlenítés, és mivel szikénk nincs, így fertőtlenített pengével megvágtuk a bőrt, szépen kijött a toklász, váladék, aztán kezeltük betadinnal, gyönyörűen meggyógyult. Még a doki hívott vissza pár nap múlva, hogy sikerült-e kiszedni, és milyen a heg. Meg lettünk dícsérve. No, ez a doki nem abba a kategóriába tartozik, aki csak a pénzre hajt.
2010. aug. 27. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Lehet nem jól vette ki a varratot. ( csomó alatt mind két szárat elvágta ) Ekkor fordulhat elő hogy begennyesedik, mert a bőr alatt marad a cérna maradvány.

Jól tetted, hogy kinyomkodtad!

2010. aug. 27. 18:03
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen,ki is jött a gennyel,egy varratdarab,ilyen kemény.Még egyet érzek a bőre alatt,de ahhoz hogy azt ki tudjam venni fel kellene vágni,de arra nem vállalkozom,mert ott már begyógyult rendesen. Most akkor mi lesz,ha maradt még egy kemény varratdarab? Mert kijönni nem tud. Lesz baja tőle?
2010. aug. 27. 18:07
 6/8 anonim ***** válasza:

A szervezet védekezeik. Még pedig úgy hogy vagy begyullad majd az is, és a gennyel távozik, vagy betokolódik és ott marad.

Szerintem előbb utóbb az is gennyes lesz de majd meglátod.

Viszont nem akarok senkit se besározni, de kissé figyelmetlen a doki.

Amikor én asszisztáltam és kezdő voltam mindig nézte a doki, hogy hogyan vágom el a cérnát. Amikor átvágtam mind két szárat akkor csipesszel ki lehetett szedni, de csúnyán nézett rám.

Ha meg a dokid szedte ki a varratot akkor meg pláne. :-(

2010. aug. 27. 21:57
 7/8 A kérdező kommentje:
A doki szedte ki,és tényleg elég gyorsan kikapta neki,nem nagyon foglalkozott a kutyámmal:S Ha betokosodik akkor az baj? Lehet valami baja abból?
2010. aug. 28. 00:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát igen. Ha van rá mód, lehet jobb lenne legközelebb egy másik állatorvost választani.

Nem lesz baja ha betokolódik. Úgy képzeld el mint ha a kardot betennék a tokjába. Az idegen test körül tok van.

Egy kis csomó marad a bőr alatt.

Ha viszont begyullad akkor megint ki kell nyomkodni. Figyeld hogy alakul.

2010. aug. 28. 14:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!