A kutyánk furán reagál a szomszédra. Van esetleg valakinek ilyennel tapasztalata?
Inkább már szerintem kezdi biztonságban érezni magát nálatok, és védi a területét a zajongóktól.
Lehet, hogy fél is kicsit, de ez természetes. Én is frászt kapok az ilyen' emberektől. Kösd le valamivel a figyelmét, fáraszd jól ki, amikor csak tudod, meg mikor zajonganak, érezze a kisugárzásodon, hogy veled így is biztonságban van, és fegyelmezd(akár jutalmazással) , ha túl támadóan reagál.pl. :Nem! Idejössz! - s simogatás, jutalomfalat...
Szerintem pozitív megerősítéssel javíthatsz a helyzeten és elterelheted a figyelmét. Pl mikor a szomszéd hazaérkezik, akkor foglalkozol a kutyával. Parancsokat gyakoroltok így köteles rád fókuszálni.
Elég kellemetlen lehet pont akkor pacsiztatni vagy igazodni tanítani a kutyát mikor a szomszédok egymással üvöltenek, de ez a legegyszerűbb módja hogy eltereld és ilyen stressz helyzetben magabiztosabbá tedd.
Nekem volt egy rossz helyről jött kutyám,aki a hosszabb szakállú 50 körüli kissé kövér férfiak miatt lett nagyon bizonytalan,eleinte teljesen bepánikolt tőlük kölyökként.Felnőttként sokat kellett vele dolgozni,hogy ne legyen félelmi agressziója.
Amikor kölyök volt hasonlóképp nézett ki a gazdája aki az anyukáját és őket is sokat ütötte sodort lánccal és pórázzal.
Egy kutya sosem felejt.és megérzi a rossz embert is.Próbáld ilyenkor behívni és elterelni a figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!