Hogy kell nevelni egy harapós 2 éves kutyust? Sajna nem tudom, hogy hogyan érjem el, hogy falka vezérnek tekintsen!Meg, hogy a nyakörvéhez tudjak nyulni. Mudi kutyus, és az első kutyám! Negatív komentelők kiméljenek.
Hogy a rákba nem felnőtt 2 évesen?
Meg 2-3 évesen kezdődik náluk a szárnypróbálgatás? Esetleg egy kifejletten 100 kg körüli kutyánál. Egy átlagos kutya 2-3 évesen nyugszik le, érik meg. 6-8 hónaposan kezdik el a szárnypróbálgatást, ilyenkor kamaszok. Ezek tények, de hogy példával is éljek, kutyám 1 és 2 éves kora közötti különbség szemmel látható. 1 évesen a következes nevelés ellenére is igencsak nehéz volt vele, sokkal nehezebb volt motiválni is. 2 évesen még mindig lázadozik kicsit, de közel tökéletes.
Én biztos, hogy nem kezdeném el ütni, meg fegyelmezgetni első körben, lehet, hogy mégjobban fog csak harapni, de a bizalmát biztos, hogy elveszíted. Mivel kezdő vagy, fordulj inkább szakemberhez.
Menhelyen a harapós kutyáknak először mindig megpróbáljuk elnyerni a bizalmát, finom falatokkal, szép szavakkal, simogatással. Majd egy pórázból hurkot készítünk, rárakjuk és elmegyünk sétálni. Sokat foglalkozunk a kutyával, a tiszteletet nem ütlegeléssel érjük el, hanem láthatatlan dolgokkal: mikor látszólag véletlenül beáll az utunkba, nem kerülgetjük, elküldjük, vagy csak "belegyalogolunk", finoman arrébb lökjük, mikor jön a simiért, nem mindig kapja meg, akkor kap figyelmet, mikor szólunk neki, hogy most jöhet, (fokozatosan) elvárjuk, hogy ne tépje ki a kezünket séta közben. Szép lassan meg fogja engedni, hogy a nyakörvet is b"zeráljuk rajta és nem fog már ránk támadni... Fontos, hogy ez a folyamat heteket, hónapokat vesz igénybe, nem szabad sietni. A lényeg pedig az, hogy minél többet foglalkozz vele.
Több infó kell kérdező.
De az mindenesetre biztos, hogy szégyelld el magad, hogy egy mudit, aki rajingásig imádja a gazdáját és mindent megtenne érte, így el tudtál rontani. Pfuj!!!
Írta nekem, hogy nem ő rontotta el, de fujjogj csak meg ítélkezz, te tökéletes ember
Írod hogy több infó kell, de azért ebben biztos voltál
Nagyon okos vagy tényleg
Arról kell több infó, te egyszerű, hogy mik a pontos problémák vele. Pontosan! Előttem is írták ezt.
Amúgy szerinted, ha a kutya 2 éves korában tűnik fel a gazdának, hogy jé, kezelhetetlen, akkor ki az anyám rontotta el? A joisten, vagy ki, te nagyonhülye, te!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!