Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol volt az a pont, amikor az...

Hol volt az a pont, amikor az elaltatás mellett döntöttél? Mi van akkor, ha ő nem szenved, csak mi?

Figyelt kérdés

16 éves kutyáról van szó. Fizikailag nagyjából rendben van (már nem lát és hall), de szellemileg egyre rosszabb az állapota. Székletét és vizeletét sem igazán tudja/akarja tartani. Nagyon szeretjük, de borzasztó nehéz vele, főleg úgy, hogy mostanra már nem is igazán akar kimenni a kertbe. Minden tiszta pisi, napjában vagy 6* van nagyobb baleset, de néha csak simán pisilget, amerre jár folyatja, előszoba, konyha, étkező... Akármit csinálunk, folyamatos pisiszag van mindenhol. Éjszakánként 2-3 alkalommal kell kelteni és kiküldeni, igaz, legtöbbször így is elengedi magát már útközben.

Szörnyű érzés, mert már megfordult a fejünkben, hogy el kellene altatni, de utána bűntudatunk lesz, hiszen igazából ő jól van, nem beteg, csak a kora miatt ilyen.

Nálatok mikor jött el az a pont, hogy az altatás mellett döntöttetek?

2021. júl. 10. 12:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

Ilyen esetben én kérném az eutanáziát, mert előbb-utóbb biztosan gond lenne a sok pisi-kakiból beltéren és ugye ez már nem lesz jobb sem sajnos.

A másik pedig, hogy neki sincs már kedve kijárni a kertbe, nem lát, hall, szellemileg romlik stb. Ez is egyfajta szenvedés.

2021. júl. 10. 13:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk betegség állt a háttérben. Áttétes daganat. Akkor határoztunk az altatás melett.

Hasonló szituációban én altatnám a kutyust. 16 éves, nem hall, nem lát. Kb 0 öröme van az életben. Nem viccből pisil be, vagy a nagyobb dolgot. Mert képtelen rá. Az én meglátásom szerint, neki jobb lenne az eutanázia. De ez csak az én véleményem.

2021. júl. 10. 13:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én kikérném állatorvos véleményét. Mekkora, milyen fajta kutya?
2021. júl. 10. 13:09
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Nincs rendben fizikailag a kutya, és beteg. El kell engednetek.
2021. júl. 10. 13:16
 5/16 A kérdező kommentje:
Vizsla, ivartalanított kan. 5 éve volt daganata, de a műtétnek és azt követő kezeléseknek hála abból sikeresen felépült. Az állatorvos azt mondja, hogy nincsenek fájdalmai.
2021. júl. 10. 13:17
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én lehet, hogy elengedném, hasonló méretű szánhúzó fajtájú (nem tudom, melyik) kutyájukat nagynénémék 12 évesen engedték el. 16 év egy vizslánál szép kor.
2021. júl. 10. 13:23
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi akkor altattuk el, amikor elkezdett bepisilni és kiújult a daganata. 1 évvel előtte műtötték. Előbb-útobb úgyis ez lett volna a vége. Azt nem szerettük volna, hogy saját vizeletében feküdjön, amíg dolgozunk. 15 éves törpe pincser volt.

Én elaltatnám. Nehéz döntés, de a vége úgyis az lesz és neki az állapotából ítélve nincs már sok hátra.

2021. júl. 10. 13:24
 8/16 anonim ***** válasza:
9%

Először is legalább (!!!) két orvossal megvizsgáltatnám.

Ha csak vizelettatrtási és székletürítési problémái vannak, akkor meg tegyél rá pelenkát... Írtad, hogy ettől eltekintve jól van. Szóval pusztán ezért elég önzőség lenne elaltatni, nem is értelek....

2021. júl. 10. 13:32
 9/16 anonim ***** válasza:
96%
#8as gondolom dolgoznak. Pelenka nem túl jó, ha 8-10 órán keresztül rajta van.
2021. júl. 10. 13:34
 10/16 anonim ***** válasza:
11%

Akkor megkérnek esetleg egy családtagot napközben, hogy cserélje le neki???

Ilyen alapon mondjuk egy nagymama/nagypapa azért haljon meg, mert nincs aki cserélje a pelenkáját?

Eszembe nem jutna csak azért elaltatni egy állatot, mert koszt csinál. Nekem is bepisilt az utolsó éveiben a kutyám, sokkal többet takarítottam utána, nem dőlt össze a világ.

2021. júl. 10. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!