Hosszúlábú kutyát szabad lépcsőztetni?
Nekünk anno azt mondta az állatorvos, hogy nincs olyan kutya, amelyiknek jót tenne a lépcsőztetés. A kistestű kutyák hátát, a nagytestűeknek pedig a lábait terheli. Ill. lehet bármilyen hosszú a lába, a diszpláziára hajlamos egyedeknél sokat ront az állapotukon.
Kérdező, a hosszú lábak mekkora testhez kapcsolódnak?
Ha elbírod a kutyát, inkább karban vidd.
Ha nagyobb, akkor pedig nagyon figyelj az ízületei védelmére. Nekem az vált be, hogy nem magam mellett vezetem, hanem a lépcsőfordulókban vagy előre küldöm, vagy ő a felső lépcsőfokon marad, én lejjebb megyek, és magam után hívom. Így a saját tempójában közlekedhet, nem kell hozzám alkalmazkodnia, és még gyakorlunk is.
Szerencsére csak néhány fajta van, aminek szigorúan tilos a lépcsőzés.
Lepcso szoge es a lepes kiosztasa a ketlabon jaro emberre van kitalalva. Semelyik kutyanak nem kenyelmes es ezert hosszutavon igen is problemat okozhat a kutyanak.
Domboldalon szaladgalas teljesen mas mozgas, ossze sem hasonlithato a lepcsozessel. Olyan meredek dolesszogu domboldalon ami hasonlit egy lepcso emelkedesehez, a kutya nem toronyirant, hanem atlosan megy fel a dombon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!