Ha a kint tartom a tacsimat, hányszor vigyem el havonta sétálni? Heti egyszer elég?
Szerintem én döntöm el hol tartom a kutyát.
6/10 nagyon érzékeny a lába, ilyen időközönként nem viszem el sétálni, nem kell nekünk több tízezres orvosi költség.
7/10 azt elfelejtettem írni hogy nem csak tacskó van benne.
10/10 továbbra sem jó ötlet kutyát forró aszfalton sétáltatni
Nem te döntöd el,hogy hol jó a kutyának,és a 'szerintem' dolgok valahogy sosem jönnek be az ilyeneknél mint te.A kutya igényei döntik el,hogy hol jó a kutyának.
Nem kellett volna olyan fajtát venni aminek nem jó odakint egyedül.(Persze tudom utána se néztél a fajtának,vagy úgy bárkinek akkor sem,ha keverék..)
Rövidszőrű,(és/vagy) kis-és mini méretű (toy,törpe,stb),(és/vagy) társasági kutyákat (ÉS EZEK KEVERÉKEIT SE) nem tartunk kint.
Mé'? Me' lehet,hogy a te buta felfogásod szerint jó neki kint,de a túl hideg,túl meleg,szeles,esős,fagyos időben hosszútávon folyamatosan romlik a kutya egészségi állapota,főleg hogy nem hordod sétálni (szintén az idióta 'nem akarok fizetni nehogy beteg legyen' okod miatt,elárulom hogy pont a sétáltatás mellőzése fog izületi problémákhoz vezetni izületvédő pedig alsó hangon HAVI 10.000-et visz),és gondolom nem is nagyon van számára megfelelően kialakított hely odakint.Sajnálod a tízezres számlákat? Vagy a dolgokat amiket meg kéne neki venni? Várj még pár évet és lesz az rosszabb mint 10-20 ezer forint! :D
Tessék etettem én is a trollt egy kicsit.Ha igaz is a sztori úgyse fog fel belőle semmi lényegeset.Sose értem,hogy minek kérdez aki csak a saját válaszát fogadja el.
A kutyának van egy nagy kialakított tere, egy 1m*3m-es fedett, 3 oldalról zárt résszel.
Mentett kutya, tele volt férgekkel, és nem fogadták be. Rajtam maradt, én semi tacskó mixet akartam
Na,most jön a szokásos "mielőtt hozzám került rosszabb élete volt!" sztorik.
Annyira ki lehet előre számítani a válaszokat..:D
1m*3m az 3nm.Az nagyon kicsi.10nm a minimum élettere egy kutyának.
Ha nem maradsz ott vele az erdőben akkor biztos.
Majd talál valakit aki nem sajnálta rá pénzt,és puszta fukarkodásból nem hanyagolná el a sétát.
Hát milyen ember vagy te nem viszed sétálni nehogy állatorvoshoz kellen menni vele ha baja lesz.Akkor lesz baja ha nincs mozgatva! :D
Itt mindenki le van pontozva pedig csak jókat írtak.Tacskót csak kint nem tartunk,még keverékbe se
Ha nem kamu a kérdés!
1. A tacskó vadászkutya, kotorékeb, ha erős benne ez az ösztön, nem számít, milyen keverék, le kell fárasztani, egy tacskó sokat bír menni. Ugat, mert önfejű, unatkozik, nem fáradt, nincs levezetve az energiája. Most itt a nyár, meleg van, vidd el egy kutyastrandra, ahol a gazdi és a kutya is bemehet a vízbe, valószínűleg élvezné. Hűvösebb időben meg lehet vele kirándulni, lehet vele feladatozni, a testmérete, testalkata ne tévesszen meg.
2. A Darling táp szar, annyira, hogy az én ex-kóbor örökbefogadott mentett keverék kutyám bele sem hajlandó szagolni, nemhogy megenni. Pedig biztos vagyok benne, hogy amíg kóborolt, a túlélésért minden szart megevett, amit talált, és most sincs elkényeztetve csilliárdos árú táppal, középkategóriásat kap. Egyszer kíváncsiságból kipróbáltam ezt, onnan tudom, hogy nem eszi, inkább éhezik napokig, úgyhogy elpostáztam egy kevésbé támogatott vidéki menhelynek.
3. A szobatisztaságra rá kell nevelni, ha nem volt az, mikor hozzád került, nem az a megoldás, hogy kicsapod az udvarra.
4. Vegyél futóhátizsákot vizes palackkal, a hátadra veszed, a kezed szabad, tudod sétáltatni a kutyát, a kutya tud inni, meg le is tudod kicsit locsolni. Ilyesmi, több helyen is kapható, árban változó, határ a csillagos ég, én aliexpressről rendeltem, de ez a Decathlonban pl egész jó árban van: [link]
Bent nem boldog,kint van helye,ami kb 200 ezrembe van, nem fogom bezárni.
Sétálni nem fogom vinni minden nap, mert nincs idōm reggel,sem este.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!