Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hány hónapos kortól ehet...

Hány hónapos kortól ehet csontot egy kutya?

Figyelt kérdés
2010. aug. 26. 20:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
5%

Ne egyen csontot a kutya mert csak bélcsavarodása lesz tőle.

Szárított bőrből készült rágócsontot kell eki adni.

2010. aug. 26. 20:37
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

tényleg ne egyen csontot!

A kutyáknak a bele nem tudja lebontani! Az állatorvosok is ezt mondják.

sőt állítólag a túl zsíros kaják se jók nekik.

2010. aug. 26. 20:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

hát nemtudom nálunk sok kutya van szabadon vannak tartva, és 2-3 hetente kapnak csontot, amit elrágcsikálnak. Még egyiknek se volt baja tőle, pedig kb. 10 éve kapják, azóta szinte kicserélődött a kutyatársaság.

Szerintem ahogy kezd rákapni a kutyakajára is, szóval már nem csak a tejen él, akkor lehet neki adni.

2010. aug. 26. 20:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát ezt még nem is hallottam, hogy kutya ne egyen csontot?
2010. aug. 26. 20:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Bélcsavarodása nem a csonttól lesz a kutyának, és meg is tudja emészteni.

Csöves csontot nem szabad neki adni, pl csirke,pulyka, mert ezek szilánkosan törnek.

Lepd meg egy marhalábszárral. Imádni fogja, és hosszú órákra lefoglalja majd.

2010. aug. 26. 20:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Amikor mondtam az állatorvosnak, hogy a 7 hónapos mudimnak még nem mertem csontot adni, teljesen lesápadt. Azt mondta, adjak neki mindenféle csontot (persze azért én nagyon megválogatom, és nem kap sokat), mert rágnia kell, és kell neki a csont is. Pont azért nem adtam neki, nehogy baja legyen. A város legjobb orvosához hordom.
2010. aug. 26. 21:04
 7/12 Norczy ***** válasza:
Pár hónapos korátol mehet neki a csont, csak tényleg ne szilánkosan törő legyen( csirke, pulyka,nyúl)cocalábszár csont is simán mehet neki. Természetes calcium forrás és jó fogtisztító, mellesleg nagyon jó játék is a kutyának. Csak töménytelen mennyiségben ne add neki mert akkor szorulása is lehet.
2010. aug. 26. 21:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerezz a hentestől sertés lapockát, főzd ki, és az mehet neki.

Egyébként vidéken a nagymamám akart a múltkor csontot adni a kutyámnak, mondam, hogy nem ehet.

Teljesen felháborodott, és mondta, hogy ők mindig is adtak csontot a kutyáiknak.

Én meg mondtam, hogy talán pont emiatt kellett 2-3 évente új kutyát "szerezniük"...

2010. aug. 26. 21:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"A kutya hús- és nem csontevő. A csont elenyésző tápértékű, gyakran okoz bélelzáródást és sérüléseket. A habzsoló kutya gyakran egészben nyeli le a nagyobb darabokat, ami veszélyes is lehet számára. Ráadásul vannak csontok, amelyek olyan kemények, hogy rendszeres fogyasztásukkal szép lassan lekopik a nagy rágófogak felszíne, megnyílik a fog belső ürege, ami elfertőződve tályogok kialakulásához vezet. Csak mértékkel ajánljuk tehát a csontot, s kutyusunk csak nála méretben kisebb állat csontját fogyassza."

6 hónapos kora után kaphat csontot a kutyus, de ez egyénenként változó. Addig nem kaphat csontot, amíg nincs túl a fogváltáson, ami 6 hónapos kor körül szokott lennni. Szóval, amíg nincsenek meg a vasfogai a kutyusnak, nem szabad csontot adni neki, mert hosszábban, keresztben törhetnek a tejfogak. Én így tudom, de úgy is kijavít majd valaki, ha tévednék.

2010. aug. 26. 23:33
 10/12 anonim ***** válasza:
az enyéim mindennap kapnak, és semmi bajuk nincs. 7 évesek
2010. aug. 26. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!