Ha egy kutya tudja az alapokat(séta,behívás,ül,fekszik,marad,pacsi,helyedre) akkor mentális farasztasnak elég ezt gyakorolni vagy mivel tudnám agyilag is lemozgatni?
Elviekben elég, gyakorlatilag elég hamar elkezded megunni és a kutyának sem lesz egy idő után csak ez a 4-5 dolog kihívás.
Érdemes kitapasztalni, hogy mire vevő a kutya és jó pár dolgot felhalmozni a tarsolyodba. Nekünk sok trükkünk és feladatunk van, így van amit hónapokig nem is veszek elő, és amikor igen, akkor nagy az öröm
A nyomkövetés és a keresés a legjobb agyi fárasztás elvileg.
Komolyan? Most nem azért hogy fényezzem magam de 10 éves koromban kaptam a németjuhászom és már akkor szinte mindig ezt játszottuk. Ez tök jó hír. Egy kérdést feltennék. Séta közben lehet neki feladatot adni?
A kutyáimnál a top trükk a kerül és a hozd, a parkban a fák mindig random sorrendben történő kerülgetésétől gyorsan elfáradnak, a nap többi részében meg sokszor praktikus is, ha fel tudnak nekem venni dolgokat pl teregetés közben a leeső zoknit, az asztalról leeső tollat, kulcsot stb.
Már az is mentális fárasztás, ha valamilyen új, ismeretlen helyre mentek, mert ahogy minket is, őket is egy halom inger éri olyankor.
A kerestetés is szuper, de én inkább konkrét tárgyakat szoktam, nem szeretném, ha azt hinné, hogy a szabadon lévő kaja mind az övé és még örülök is neki, ha megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!