Miből lehet tudni, hogy egy látszólag egészséges, de idős kutya meg fog halni?
13 éves. Sokat alszik mostanában, nem mozgékony, sétánál nagyon lassú. Eszik, iszik, amikor hazajövök jó kedvű. Kúraszerűen szed porcvédőt. Múltkor reggel azt hittem meghalt, mert kb nyitott szemmel aludt, rám ijesztett. 3 hónapja kapott kombi + veszettség elleni oltást, ami után elég szarul volt szegény. Előző években nem volt probléma, ugyanazt kapta. Kezd legyengülni, ha az oltásra is érzékenyebben reagált? Lehetséges, hogy elalszik végleg magától?
Gondoltam a melegre is, de szereti a meleget, nagyon fázós, a múltkori 37 fokban sem volt ennyire belassulva.
A mi idős vizslánk is sokat alszik az utóbbi 3-4 évben. Ő 17 éves, mára szinte teljesen süket és vak. A frászt szokta ránk hozni, mert úgy be tud aludni, hogy még a símogatásra sem ébred fel. 2 napja csak az árulta el, hogy él, hogy párás lett az orrához tett tükör és kitapintottam a pulzusát. Akkor attól tartottunk, hogy ez lesz az örök álom számára, aztán hajnalban felkelt, bevágta az elmaradt vacsit, lenyúlta a macskák kajáját és mintha semmi sem történt volna ment tovább a napja. 😁
Az állatorvos szerint a korával kapcsolatos bajokon kívül semmi baja, de benne van a pakliban, hogy hamarosan elhagy minket. Az időjárás őket is megviseli. Csak abban reménykedek, hogy fájdalommentes halála lesz és el tud aludni békésen itthon és nem kell elaltattatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!