Hogyan tartsam tisztán a csivim séta után, ha ágyban alszik?
Sziasztok!
Van egy 5 hónapos csivavám, aki alapvetően szobakutya, de mindennap leviszem sétálni. Tudom, erről megoszlanak a vélemények, de én nagyon szeretem ölelgetni és babusgatni, így velem alszik az ágyban.
A tisztántartásával viszont gondjaim akadnak, hiszen fehér a szőre, és minden piszok rögtön meglátszódik rajta, továbbá nagyon szeret fetrengeni a fűben, onnan is csomó minden rátapad.
Nem tudom, mi lenne a jó megoldás. Minden séta után vízzel és kutyasamponnal lemosom a tappancsát, de az egész testét nem szeretném gyakran fürdetni, mert úgy tudom, hogy nem tesz jót. A szárazsampon csak a kellemetlen szagokat tünteti el, a koszt nem, ha pedig nedves törlőkendővel törölgetem át a kis testét, az meg nem ér semmit.
Akik egy ágyban alszanak a kutyusukkal, és le is viszik őket sétálni, Ti hogyan oldjátok meg?
Előre is köszi a válaszokat. :)
1.: Igen, az is egy megoldás, de kíváncsi voltam, van-e valakinek valami jó módszere a fürdetés skippelésére.
2.: Hát, például mikor pár napig mondjuk nincs odakint, akkor látszik a szőrén, hogy ragyogó fehér, séta után meg olyan poros, és mivel a fővárosban lakok, mindig így az van az eszembe, hogy mennyi mocsok tapad rá az utcán, amit nem tudok lemosni róla úgy, mint ahogy magamról. Valahogy így gondoltam. :) És te milyen gyakran fürdeted meg őket rendesen?
3.: Ez is jónak hangzik, lehet megpróbálom.
Köszi Nektek!
Baba popsitörlőt veszek mindig és séta után átdörzsölöm a tappancsait.Ha van eső akkor az alhasát és az állát is.
De popsira is jó,amikor össze szedett valami hasmenéses nyavalyát fent a fenekét is azzal töröltem le.
Babáknak van így mentes mindenféle csípő/szúró/marró anyagtól,és illatra is kellemes a legtöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!