Nekünk való kutyafajta? Kimondottan őrző-védő kutyafajtát szeretnénk.
Szeretnénk egy olyan kutyát akit őrző-védő kiképzésre kimondottan ajánlanátok.
A mozgás igénye lehet nagy,az nem jelent gondot.Az ellátás sem.Volt már kutyánk nem ő lenne az első,de ő nem volt alkalmas ilyen feladatokra,agilityre jártunk vele.(border collie)
Fontos lenne,hogy kisgyermek mellett is jól meglegyen.Alapvetően nem húzós-nyúzós baba,kezdettől fogva nem engedtünk neki ilyesmit.Én is utáltam ha a hajamat próbálta húzni..
Én eddig Schnauzerre gondoltam eddig,de nem tudom kisgyerek mellé ő mennyire lenne jó választás.
A Schnauzer kimondottan jo gyerek melle. Egyik ismerosomnek van 2, a kislanyuk most 6 eves de szuletese ota egyutt vannak. imadjak egymast.
illetve meg a nemetjuhasz, bullmasztiff, boxer, amstaff es rottweiler is jo de utobbihoz azert eros kez kell.
Milyen szinten szeretnél őv-zni a kutyával? Mert komolyabb szinten például sem a bullmasztiff, sem a bull-típusú terrierek nem eredményesek.
De a kifejezetten őv fajtákból is csak a munkavonalból lehet eredményes kutya.
Ha szocializalta a tenyeszto kisgyerekre,akkor igen.
A tenyesztok ugy oldjak ezt meg,h a sajat kisgyerekeiikkel osszeengedik mar kiskorban a kutyakat rendszeresen. Ahogy no fel a kutya a kisgyerek is rendszeren jatszik vele simogatja stb. Illetve raszol a kutyara,h ne lokje fel stb.
Kerdezd meg a tenyesztot,h van-e ilyen kutyaja? Van e kisgyereke??
Vagy ha 9-12 hetes kiskolykot veszel ,az automatikusan hozzaszokik es megbaratkozik azonnal a kisgyerekeddel/kisbabaddal.
A snauzwr nagyobb sokkal ,mint egy roti/amstaff. Joval hamarabb lefarad. Sokkal kevesebbet kell vele kocognod. Es nyugis lesz. Na meg a feladatozas is kell.
Ha a kutya megkapja a gazdatol mi den nap a figyelmet feladatokat es fizikai farasztast is,nem lesz kifejezve az elhanyagoltsag semmilyen modon. Butor megragas/kert felasas/bokor leragas/ cipoeves/polclepakolas/ridikul kirazas es kipakolas/csaladtagok terrorizalasa /direkt aparnadra kakilas stb Szoval nem biztos,h a gyereken vezetne le a feszkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!