Kutyaiskolában mik vannak?
Sziasztok! Szeretnék egy káj, kangal, tibeti masztiff vagy Kaukázusi kiskutyát. Az biztos, hogy vinném kutyasuliba. De lenne egy pár kèrdèsem ezzel kapcsolatban:
Hány èves kortol lehet vinni kutyasuliba a kiskutyát?
Ha pl egy agresszívabb kiskutyárol van szo, akkor milyen kèpzèst kap, es ez hogyan zajlik?
Illetve maga egy full kutyaiskola hogyan zajlik? miket tanítanak, es hogyan?
elore is koszi a válaszokat
Ha megkapta a kölyökkori oltásokat, már viheted oviba, ahol elsősorban szocializációt tanul, behívást, pórázon sètát... Ha annak vége, mehet a következő szintre, egészen a legmagasabb képzettségig.
Sokfèle suli van, sokféle módszerrel.
Ami alap, hogy elsősorban te tanulod meg őt nevelni.
Kedves 5-oske
Az udvarom 14.000 nm a pocorom meg 18 cm tehat szerintem mindketto rendben van.
Minek nekem kangal?
9 eve volt az elso pasztorkutyam egy KAj kan,harom evesen eladtam utana vettem egy KAJ kolykot ami egy honapja elpusztult mert gyomorcsavart kapott. Ez a ket kutya jelleme,karaktere,szepsege stb megszerettette velem az ilyen jellegu pasztorkutyakat ezert kell nekem kangal,es azert is mert az erdo kozel van,sokat setalgatunk az erdoben es a medve is a kertem vegeben na es romak is elnek errefele...ezert kell a kangal,elsosorban hazorzonek.
Amint megvannak az oltásai, lehet vinni (kb 3 hónapos kor).
10-12 hónapos korig van az ovi, ott az ül-fekszik-marad-lábhoz-hozzám parancsokat gyakorolják a kutyák sok-sok játékkal megszakítva, így megtanul más kutyákkal kommunikálni is.
Kisebb helyeken rögtön a sulis csoport van, ott már kevesebb az összeengedés, több a tanulás.
Aggresszív kutyát sok helyen eltanácsolják, máshol meg először egyéni tréningekre kell vele járni, amíg kezelhetőbb nem lesz, utána mehet csak csoportba. Egy 3 hónapos kutyával azért nem lesz ilyen probléma(max később...).
Kb minden sulinak van honlapja, ahol leírják az egyéb óratípusokat és hogy egyáltalán milyen rendszerben dolgoznak.
Kaj-om van - 2,5 eves ivartalanitott kan. Mai napig neha-neha meg lemegyunk a kutyasuliba ... jelenleg 'tarapias' kutyanak hasznaljuk, egy kaukazusi szocializaciojahoz.
Semmi problema nincs az ilyen tipusu kutyakkal, de foglalkozni kell veluk. Sokat kell veluk foglalkozni ahhoz, hogy orom legyen veluk az elet. Ilyen kutyaknak sajat akaratuk van es sajat velemenyuk ... ezt kell tudni kezben tartani, hogy az onallo akarata es velemenye ellenere onhatalmulag ne dotson.
Kevesen ertenek az ilyen kutyakhoz ... mi is 4 iskolat fogyasztottunk el mire eljutottunk egy hozzaerto figurahoz (szerencsere nem adtam fel soha mert akartam, hogy jolnevelt kutyam legyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!