Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszettség elleni oltásnál...

Veszettség elleni oltásnál felléphet valami interakció?

Figyelt kérdés

Ma vittük el a kutyámat a veszettség ellni oltásra, pár óráig nem volt semmi, de nemrég észrevettük hogy nagyon furán viselkedik. Rágja mind a négy lábát, dörgöli a fejét mindenhez, feldagadt a szemöldöke, liheg, és remeg. Déltől 3ig nincs rendelés, de azonnal felhívtuk az állatorvost, és mondta hogy még bent van, vigyük be rögtön. Mondta hogy ad neki kalciumot. Akkor ez valami allergiás reakció lehet?

Édesanyám autóba pattant, és leszáguldott vele a rendelőbe.

Már biztos ott vannak. Ha most azonnal megkapja a kalciumot, tutibiztos hogy nem lesz semmi baja? Túléli? Nagyon félek.

2010. aug. 25. 14:09
 1/7 A kérdező kommentje:
még annyit, hogy változott valamit tavaly óta a veszettség elleni összetevője? eddig soha nem volt semmi baj
2010. aug. 25. 14:12
 2/7 anonim ***** válasza:

A kalcium biztosan segít,nyugodj meg. Mint ahogy embernél is lehet mellékhatás egy szuri után a dagadás, a láz stb... náluk is előfordulhat. Bár én személy szerint még nem találkoztam ilyennel. Írj majd hogy mivan vele, érdekelne, hátha egyszer énis így járok.

Nyugi, nem lesz baj. :)

2010. aug. 25. 14:29
 3/7 A kérdező kommentje:

Kapott 3 kalcium injekciót, az orvos azt mondta, hogy még estig fel lesz dagadva, rágni fogja magát, és lihegni fog, de estére szétterjed a szervezetében a kalcium, és semmi baja nem lesz. én azért nagyon félek, folyamatosan rajta tartom a szemem.

Azt is elmondta az orvos, hogy nem változtak az oltás összetevői, de előfordulhat, hogy akármelyik kutya egyik évről a másikra allergiás lesz tőle.

Egész eddigi praxisában két kutya halt meg emiatt. Az egyik a rendelő parkolójában, kb két perccel az oltás után, a másik később, miután hazavitték. Nem vitték vissza kalciumért.

Én még mindig remegek, figyelem folyamatosan, nehogy valami baj legyen, de nagyon örülök hogy időben sikerült visszavinni a rendelőbe. A kutya most még mindig furán néz, fel van dagadva az egész feje, meg liheg, és az előbb még nem nagyon találta a helyét, mindig átfeküdt valahova, a lakás különböző pontjain. Most lefeküdt az ágyamra, itt úgy néz ki, jól érzi magát.

Bocsánat ha esetleg összefüggéstelen h*lyeségeket írok, azt se tudom, hol áll a fejem.

2010. aug. 25. 15:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja, és ezentúl minden évben oltás előtt szólni kell, hogy egyszer már jártunk így, szóval mielőtt megkapja az oltást, mindig fog kapni kalciumot.
2010. aug. 25. 15:17
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Örülök hogy megoldódott, reméljük nem lesz baja. Ennyi kalciumtól nem szabad hogy baja legyen az oltás miatt. Figyelj rá, legyen elötte víz. Enni most sztem ne adj még neki, csak majd ha teljesen lenyugodott. Örülök hogy lelkiismeretesen rögtön orvoshoz fordultatok.

Nyugodj meg és további boldog napokat a kutyussal. :)

2010. aug. 25. 15:36
 6/7 Akiteki ***** válasza:

Többféle oltóanyag létezik. Az allergia valóban kialakulhat ilyen módon. Én pl. a többedik darázscsípés után lettem allergiás rá.

De az is lehet, hogy eddig másik gyártótól származó oltóanyagból kapott. Nézd meg az oltási könyvében a címkét.

Volt egy kutyusom, akinek ráírta az állatorvos nagy piros betűkkel az oltási könyvére, hogy melyik fajta oltóanyagot nem szabad neki adni.

2010. aug. 26. 01:16
 7/7 A kérdező kommentje:

megnéztem tegnap, már tavaly is ezt a fajtát kapta.

egyébként ma megint vissza kellett vinni orvoshoz.. reggel még semmi baja nem volt, aztán a séta végén nagyon kipattogott az egész teste, irány a doki. újabb 3 adag kalciumot kapott, meg kétfajta gyógyszert.

2010. aug. 26. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!