A jack russel terrier tényleg olyan kemény dió, mint mondják? Tapasztalat?
Törpe pincser kan után javasolnátok? Elég temperamentumos és pörgős volt ő is, emellett nagyon ragaszkodó és tanulékony. Jrt-ből szukát választanék.
Illetve érdekelne, hogy milyen árban van tenyésztőtől ez a fajta? Drágább, vagy átlagos árkategóriába tartozik? (Pl pomikra mondják, hogy nagyon drágák)
Igazából szerintem ki lehet fogni nyugisabbat is, viszont valószínűbb hogy állandóan pörögni fog és semmivel nem lehet lefárasztani, mivel ez a fajta lényege. Amilyen tapasztalatokat olvastam róla, nekem nem kéne ez a fajta, de ha neked tetszik és még tapasztalatod is van, vállald be. Szerintem az is közre játszik sokaknál hogy ilyen paneli ölebnek akarják tartani mert kistestű...
Illetve a vadászösztöne miatt mindent meg akar kergetni, pórázhúzásra hajlamos.
Az árakat nem tudom, de nem hinném hogy sokkal drágább lenne mint az átlag tk-s fajták.
Nekem jack russellem van, bár megfogadtam, hogy soha többé nem lesz terrierem, egyáltalán nem az aktivitási szintje miatt...
Egy border mellé jött, szóval van hasonlítási alapom is :)
Jó tulajdonsága, hogy tényleg nagyon tud bújni és kimutatni a szeretetét, hihetetlenül aranyos dolgai vannak, igazi kis egyéniség. Nagyon gyorsan tanul és szeret tanulni, de ez nem tévesztendő össze a szabálykövetéssel, a szabályokat egyáltalán nem szereti.
Valóban pezseg bennük a vadászösztön, minden nála kisebb mozgó dolgot meg akar ölni, de ami az "én állatom", nem bántja(törpenyúl, cica, tyúk). Eddigi legextrémebb fogása egy gyík volt, standart, 1,2 m-es pórázon sétáltattuk, lazán jött a lábunk mellett, majd a fűből előfutott egy gyík, a kutya kódolta a szituációt és következő mp-ben már ki is belezte-egyáltalán nem örültünk neki...
Pórázon sikerült gyorsan leszoktatni a dolgok felzabálásáról, póráz nélkül 10 év után sem 100%, de nem fut el a vad után :)
Mikor ember vagy kutya jön szembe, mérlegel és, ha olyan távolságba van odaszalad hozzá és lehetetlen visszahívni. Szerencsére teljesen jóindulatú, majd leröpül a farka és a földre vágja magát.
Voltam pár találkozón is, az ott hallottak és látottak alapján én szuperjól jártam, a többséget nem lehet vadról lehívni és kisállathoz szoktatni.
Áruk átlagos, 200 környéke.
Köszönöm a válaszokat!
Második válaszoló, mennyit mozogsz vele naponta? Más kutyákkal hogy jön ki, mennyire domináns? Kan vagy szuka kutyusod van? :)
Ivartalanított szuka, szuperjól kijön mindenkivel, de vannak apró trükkjei, amikkel az aggresszió legapróbb jele nélkül ledominál minden kutyát. (egyáltalán nem morog, vicsorít, hanem a behódolást tolja túl, de ez már kutyapszichológia :), amire te gondolsz, azért előfordul a fajtában )
Már elmúlt 10, most kb átlagos az aktivitása, napi 1 óra séta és kis trükközés, agility elég neki. Régebben 1-2 óra séta naponta, heti párszor meg 5-10 km futás vagy bicikli és minden nap a trükkök gyakorlása vagy agility. Rossz idő esetén benti kutya fitness. Versenyeztem is vele, így kb az első egy-két év volt nehezebb, utánna akár az udvar közepén állva is lefáraszthattam, miközben dolgokat kerültettem meg vele vagy akadályokra küldtem.
Ha nem sportolsz a szabadban minden nap ,akkor ne vegyel jack russelt se foxit. Ok extrem sportfuggo embereknek valok kotelidegekkel.
Nem lesz sport utan se nyugtod otthon. Ne legyel elfoglalt ember...
Nekem jack russelem van, és naaaaagyon szeretem, habár tényleg nagyon sokat kell vele mozogni. A másik, ami nagyon fontos, hogy meg se próbáld ketrecbe zárni, megoldja, hogy kijusson.
Az ül, fekszik, marad, és a hasonlók nem mennek neki, viszont tud táncolni, bújócskázni, akadálypályákat is teljesít.
Csak ajánlani tudom, sose bánt vendéget, gyereket, családot.❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!