Állatorvosnak nincs jelentési kötelezettsége?
Veszettsegi oltas egyreszrol bejegyzodik a kutya oltasi konyvebe, de felkerul a kutya chipjenek adatbazisaba is.
2021. jún. 2. 15:50
Akihez viszem a kutyám több éve, ő megszokta nézni, ha új kutyát visznek hozzá, hogy meg vannak-e az oltásai. Egyik barátomnak ajánlottam a dokit és nem oltva a kutyája (1 év maradt ki, véletlenül) és mondta neki, hogy látja a rendszerben, a chip alapján, hogy kimaradt egy oltás. Nem történt semmi, úgy értem nem jelentette sehol, hanem beoltotta a kutyát, rögzítette a rendszerben és csak utána látta el a kutyát.
Ha nem kérik az oltást, mondjuk akkor nem tudom mi lett volna.
2021. jún. 2. 16:00
3/16 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy az önkormányzat felé jelent-e? Mert kaptam egy levelet, hogy ebösszeírás van és küldtek egy nyomtatványt is. De én a kutya lakhelyén minden ebösszeírás alkalmával bejelentettem eddig a kutyát, sosem volt gond. Két nagy a4-es lapot kell mindig kitölteni, a létező összes információt meg kell adni, természetesen az oltásait is, ki adta be stb. Tehát a kutyáról az összes információ van megvan a lakóhelyéhez tartozó önkormányzatnál+az ugyanott lévő állatorvosánál is. Nem értem miért kergetnek akkor most engem? a levél az én bejelentett lakcímemre jött, az ottani önkormányzattól. Hogy nem látják ők azt, hogy az én kutyám be van már jelentve?
Önkormányzatokkal nincs bejelentési kapcsolata az állatorvosnak. Eleve lehet, hogy nem a kerületben praktizáló orvoshoz viszik a kutyát oltani. Vagy nem a falu orvosához, hanem másik faluba, városba.
2021. jún. 2. 17:16
5/16 A kérdező kommentje:
Az lényegtelen, hogy oltják be, hova viszik állatorvoshoz. Én budapestről elvihetném debrecenbe is, vagy szegedre... Azt nem értem, hogy hogy nincs egy olyan nyilvántartás, amire mindenki rálát? Amikor én bejelentem a kutyát az ebösszeíráson, az a rengeteg sok adat hova kerül?
6/16 A kérdező kommentje:
Na szóval az lényegtelen, hogy hol oltják be, hova viszik állatorvoshoz. (az előbb rosszul írtam)
Nem teljesen értem mit kér most tőled az önkormányzat.
Az ebösszeírással, az a baj, hogy én is kitöltöttem a papírt, helyi önkormányzaton ki volt helyezve egy doboz és mondták dobjam csak be. Ok bedobtam, de nem adtak semmiféle igazolást arról, hogy beadtam a papírt. Lehet nálad is így volt és elkeverték valahová, amivel az a baj, hogy nem tudod bizonyítani. Ha erről van szó, mond meg te leadtad, minden évben, de ha kell kitöltöd mégegyszer.
2021. jún. 2. 17:49
8/16 A kérdező kommentje:
Ebösszeírást tartanak, de az én kutyám mindig rendesen be van jelentve ott ahol lakik. Mivel a lakóhelyén kell bejelenteni. Most az én lakcímem szerinti önkormányzat kérte, hogy jelentsem be, de sosem lakott ott a kutya. Ő nem egy eltitkolt, elhanyagolt kutya, az összes papírja rendben van, és minden ebösszeíráson a lakóhelye szerinti önkormányzatnál be van jelentve. Ezért nem értem, hogy ez hogy nem látszik a rendszerben? Én mindig postai úton, ajánlottan adtam fel az önkormányzat részére a papírokat, meg is vannak a szelvényeim róla.
Van egy kutyád aki máshol lakik mint te?
Ha igen, akkor lehet az okoz kavarodást.
2021. jún. 2. 19:00
10/16 A kérdező kommentje:
Nekem van egy belvárosi lakásom, és oda vagyok bejelntve. Van a nevemen egy kutya, aki viszont a családi házunkban lakik, ő oda van bejelentve értelemszerűen. Most az én belvárosi címemre jött ez a levél, hogy jelentsem be a kutyát, és ezt nem értem, hogy miért, mikor ő a lakóhelyén rendszeresen be van jelentve, ezt igazolni is tudom.
Kapcsolódó kérdések: