Ivartalanitot szuka kutya hajlamosabb a hízásra mint egy kan?
Az én ivartalanított szuka kutyám feleakkora súlyú volt, mint amennyi a normál súlya lett volna, amikor örökbe fogadtuk a menhelyről 5 évesen. Alig bírtuk feltáplálni.
Nem az ivartalanítástól függ, hogy mennyire hízékony egy kutya.
Annyi a különbség, hogy az ivartalanított kutyáknak kevesebb a kalória igényük.
De az már a gazdán múlik, hogy annyit ad-e neki enni, amennyire szüksége van. Ki kell tapasztalni és annyit adni.
Tökmindegy miből indulunk ki, nem azt írtam, hogy belőle kell kiindulni.
A lényeg az, hogy annyit kell adni, amennyi a kutya igénye.
Ez pedig a gazdán múlik.
Hízékonyabbak, ezt aláírom. Viszont ivarosan is 5,8 kg volt. Most ivartalan 4 éve. 10 éves jelenleg,most is ugyan ennyi.
Én oda figyelek. Ha esetleg több jutit kap,akkor néhány szem táppal kevesebbet adok. Illetve sokat sétálunk,ezáltal sokat mozog.
Sokan ott rontják el,hogy több kaját adnak,meg plusz sok jutifalat stb. Kevesebb mozgás így pikk pakk felszaladnak a kg-ok
Vannak egyedek amiknél meg kevesebb kalóra tartalmú táp kell,mert nagyon meghízhatnak. Bár hozzá teszem kevesebb kaja-több mozgás kombó mellett nem kéne egy kutyának sem híznia,ha amúgy egészségügyileg rendben van.
Ivartalanított szuka kutyám van és egyáltalán nem hízott meg ivartalanítás után, nem volt éheztetve sem az ideiglenes befogadónál sem nálam, az aktivitása is megfelelő.
Sokszor azért hízhatnak el ivartalanított kutyák, mert a gazdik sajnálják és így próbálnak kompenzálni, de ivaros kutyák is elhízhatnak, ha engednek az éhező cuki kutyaszemeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!